Julkaistu 
Marianne Haverinen

Keskustan puheenjohtajakisaan haettiin uutta puhtia Nurmeksesta

Juho Korpela (vas.) pani Katri Kulmunin ja Antti Kaikkosen koville puheenjohtajatentissä. Marianne Haverinen Juho Korpela (vas.) pani Katri Kulmunin ja Antti Kaikkosen koville puheenjohtajatentissä.

Lauantaina keskustan puheenjohtajaehdokkaat Antti Kaikkonen ja Katri Kulmuni istuivat Keskustanuorten tiukkaan tenttiin Hyvärilässä Nurmeksessa.

– Median ja meidän mielestämme puheenjohtajakisa on ollut tylsä. Nyt vaaditaan napakoita vastauksia, ei mitään poliittista diipadaapaa, avasi toimittaja Juho Korpela tilaisuuden.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Hyvärilässä järjestetty puheenjohtajatentti oli Keskustanuorten ainoa tentti ehdokkaille. Keskustanuorten pääsihteeri Inka Sundberg kertoo, että tentti oli osa yhdistyksen Elokoulu-tapahtumaa, joka pidettiin perjantaista sunnuntaihin Hyvärilässä. Vuosittaiseen valtakunnalliseen tapahtumaan osallistui tänä vuonna noin 50 keskustanuorta.

Tentissä puitiin aluksi keskustan vaalitappiota. Molemmat ehdokkaat nostivat jälkiviisaana esille taksiuudistuksen, joka olisi pitänyt hoitaa paremmin. Kulmuni kertoi myös hämmästyneensä sitä, miten heikoissa kantimissa keskustan puoluetoimiston poliittinen osaaminen oli, kun hän astui puoluejohtoon.

– Meillä ei ole riittävää koneistoa politiikan tekoon ja kampanjointiin, Kulmuni sanoi.

Tentissä nostettiin pöydälle nuorten huoli siitä, pääsevätkö he koskaan eläkkeelle. Kulmuni muuttaisi eläkejärjestelmää siten, että pieneläkkeiden korotukset eivät koskisi suuria eläkkeitä. Kaikkonen puolestaan hakisi ongelmaan ratkaisua syntyvyydestä ja työllisyydestä.

– Pitäisi parantaa perhe-etuuksia ja -vapaita, jotta työelämä pienen lapsen kanssa sujuisi paremmin. Ylipäätään pitäisi rakentaa lapsiystävällisempää yhteiskuntaa, Kaikkonen sanoi.

Pienenä kevennyksenä ehdokkailta kysyttiin, päästäisivätkö he Paavo Väyrysen takaisin keskustan riveihin. Molemmat olivat suopeita sillä ehdolla, jos Väyrynen olisi haudannut omat puoluehankkeensa ja häneltä löytyisi joukkuehenkeä.

Kommentoi

Hae sivuilta