Julkaistu 
Risto Kuittinen

Ylä-Karjalan matkailussa käynnissä erittäin hyvä vuosi – "Monet pienet purot osuivat kohdalleen"

Break Sokos Hotel Bomballa on pitänyt kiirettä koko alkuvuoden. Arkistokuva: Risto Kuittinen Break Sokos Hotel Bomballa on pitänyt kiirettä koko alkuvuoden.

Yläkarjalaisilla matkailualan toimijoilla on aihetta hymyyn, sillä alkuvuoden matkailutilastot paljastavat tammi–heinäkuun välisen ajan sujuneen poikkeuksellisen hyvin. Edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna kasvua yöpymismäärissä on 30,1 prosenttia. Yhteensä tammi–heinäkuun aikana yöpymisiä oli 126 000 kappaletta.

Vertailun vuoksi maakunnassa yöpymisten määrän kasvu oli sekin erittäin hyvä, noin kymmenen prosenttia.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Kasvu on jotain poikkeuksellista. Monet pienet purot osuivat kohdalleen, iloitsee maakunnan matkailua kehittävä Karelia Expert oy:n toimitusjohtaja Jaakko Löppönen.

Löppösen mukaan pelkästään heinäkuuta tarkastellessa Ylä-Karjalan matkailun kasvu on vieläkin hämmästyttävämpää, kun vuoden 2018 heinäkuuhun verrattuna yöpymisiä oli peräti 75,1 prosenttia enemmän.

– Heinäkuun kasvussa pitää muistaa, että silloin Nurmeksessa järjestettiin partioleiri, joka yksinään nosti yöpymisten määriä merkittävästi, Löppönen sanoo.

Löppönen povaa, että hyvä kehitys jatkuu Ylä-Karjalassa vielä syksyllä, vaikka samanlaisia huippulukuja ei saataisikaan aikaiseksi. Yläkarjalaisen kasvun taustalle Löppönen nostaa Bomban ja sen ympäristön, mukaan lukien Lomasirmakan ja Hyvärilän.

– Tarkoittaa sitä, että sillä keskittymällä on ollut todella hyvä heinäkuu. Samaan aikaan kaikilla muillakin toimijoilla on hyvä kasvu päällä, Löppönen perustelee.

Löppönen sanoo, että Ylä-Karjalassa voidaan olla tyytyväisiä myös siitä, että kesäkuukausina myös huoneiden keskihinta on hienoisessa kasvussa.

– Iloksemme teemme oikeanlaista kauppaa, jossa hinta pysyy ylhäällä. Se ei ole itsestäänselvyys, Löppönen sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta