Julkaistu 
Marianne Haverinen

Susi nappasi koiran kesken linnunhaukkukokeen lähellä Nurmeksen rajaa

Jarkko Rissanen purki jo viikonloppuna toisen koiran häkin surutyönään. Tarkoitus on rakentaa tilalle uusi häkki mahdollista tulevaa kasvattia varten. Marianne Haverinen Jarkko Rissanen purki jo viikonloppuna toisen koiran häkin surutyönään. Tarkoitus on rakentaa tilalle uusi häkki mahdollista tulevaa kasvattia varten.

Metsästyskauden ensimmäinen susivahinko sattui lauantaina. Susi vei savikyläläisen Jarkko Rissasen suomenpystykorvan linnunhaukkukokeessa Kuhmossa lähellä Nurmeksen rajaa.

– Koe oli puolivälissä. Koira aloitti haukun noin 60 metrin päässä meistä, ja koiraan oli koko ajan näköyhteys. Sitten tapahtui tämä isku. Tietysti välittömästi lähdettiin huutaen koiraa kohti, mutta susi vain nappasi koiran ja lähti viemään sitä pois, Rissanen kuvaa tilannetta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Hän jäljesti sutta puolitoista kilometriä ja löysi lopulta pelkän pannan. Rissasen mielestä erikoisen tilanteesta tekee se, että susi oli tiennyt ihmisten olevan lähellä.

Nurmeksen ja Valtimon riistanhoitoyhdistysten tietoon ei ole tullut muita koiravahinkoja tällä metsästyskaudella. Riistanhoitoyhdistyksistä kerrotaan, että tänä syksynä laumoissa näyttäisi olevan paljon pentuja. Valtimon riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Vellu Lipponen kertoo, että pentuja on havaittu sekä Saramon laumassa että Hiidenvaaran laumassa, jotka molemmat pyörivät Valtimolla.

– Susien määrä on ainakin Valtimolla huomattavasti kasvanut. Tästä tulee haasteellinen syksy, se on varmaa. Sudet ovat vaikeuttaneet jo karhunmetsästystä huomattavasti, hän sanoo.

Panjan lauma on aiheuttanut päänvaivaa Savikylän, Jokikylän ja Karhunpään alueella. Etenkin Karhunpäässä sudet ovat käyneet ahkerasti pihoissa kuukauden ajan.

– Pihahavaintoja on useampi kymmenen. Kymmenen tulee jo pelkästään meiltä ja naapurilta, kertoo karhunpääläinen Pasi Hämäläinen.

Hämäläisen mukaan sudet ovat vieneet eräästä navetasta hanhia ja ne ovat myös hätyytelleet hevosia ja lehmiä.

– On koetettu karkottaa nuotiolla ja radiolla, mutta ei niillä ole mitään merkitystä, Hämäläinen tuumaa.

Kommentoi

Hae sivuilta