Julkaistu    |  Päivitetty 
Risto Kuittinen

Kysely: Nurmeksen satamasta halutaan koko perheen tapahtumapaikka

Pikesin Mitä matkailussa tapahtuu -tilaisuudessa Nurmeksen satama herätti keskustelua. Kuvassa äänessä nurmeslainen Kari Kauttu. Risto Kuittinen Pikesin Mitä matkailussa tapahtuu -tilaisuudessa Nurmeksen satama herätti keskustelua. Kuvassa äänessä nurmeslainen Kari Kauttu.

Kesällä toteutetussa kyselyssä Pielisen seudun kehittämiskeskus oy Pikes ja Nurmeksen kaupunki halusivat tietää, mitä paikalliset ja matkailijat tuumaavat Nurmeksen satamasta.

Pikesin matkailukoordinaattori Kati Lipponen esitteli kyselyn tuloksia torstaina kaupungintalon avointen ovien -tapahtumassa. Tulokset maalavat kuvan satamasta kauniina ulkoilu-, uima- ja tapahtumapaikkana.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Noin kuukauden aikana kyselyyn tuli 111 vastausta, joista 73 prosenttia tuli paikallisilta. Vaikka vastauksissa kiiteltiin palveluita, hyvää sijaintia ja kauniita maisemia, niissä haluttiin myös palveluiden laajempia aukioloaikoja ja sataman kunnon parantamista.

– Toivottiin yleistä siistimistä: lasinsirpaleet ja hylätyt veneet pois. Pusikoiden raivaamiseen tuli paljon kommentteja. Myös wc-tiloista tuli kommentteja, joissa toivottiin, että ne olisivat isommat ja käytössä muulloinkin kuin heinäkuun ajan, Lipponen kertoi.

Kyselyn vastauksista nousi Lipposen mukaan esiin toive muuttaa satamaa monikäyttöiseksi, koko perheen puistomaiseksi ajanviettopaikaksi, jossa olisi muun muassa kuntoilulaitteita ja mahdollisuus varusteiden vuokraamiseen. Satama on myös alkanut vakiinnuttaa itsensä tapahtumapaikkana ihmisten mielissä.

Lipposen mukaan vastauksissa kiinnitettiin huomiota myös sataman liikennejärjestelyihin ja junaradan alikulkuihin.

– Pienvenesatamaan toivottiin kameravalvontaa, mutta myös alikulkukäytäviin, jotta saataisiin ”ralli loppumaan”, kuten yhdessä vastauksessa sanottiin, Lipponen tiivisti.

Pienvenesatama kaipaa muutakin kehittämistä. Kyselyn toiveista ykköseksi nousi septitankin tyhjennyspiste.

– Se nousi todella monta kertaa esille. Lähin piste on tällä hetkellä Lieksassa. Tyhjennyspiste myös mahdollistaisi, että matkailija jäisi pidemmäksi aikaa Nurmekseen, Lipponen visioi.

Kommentoi

Hae sivuilta