Julkaistu 
Tuire Haverinen

Bunkkerista kirjastoksi – Kohtaamispaikan ja kirjaston suunnitelmat etenevät Valtimolla

Valtimon kirjastoa kaavaillaan Kuntalaisten talon Osuuspankin puoleiseen päätyyn. Rakennukseen on suunnitteilla myös kohtaamispaikka. Arkistokuva: Risto Kuittinen, kuvankäsittely: Anni Halonen Valtimon kirjastoa kaavaillaan Kuntalaisten talon Osuuspankin puoleiseen päätyyn. Rakennukseen on suunnitteilla myös kohtaamispaikka.

Suunnitelmat Valtimon kirjaston siirtämisestä Kuntalaisten taloon ja kohtaamispaikan perustamisesta rakennukseen ovat edenneet. Kirjaston remonttisuunnitelmat ja esitys kohtaamispaikan toimintamallista ovat valmistuneet.

Kohtaamispaikan ja kirjaston toimiessa samoissa tiloissa ne toimintamallin mukaan muodostaisivat luontevan kokonaisuuden Valtimon kulttuurikeskuksena.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Kirjasto ja kohtaamispaikka tukisivat toisiaan ja toivottavasti molemmat hyötyisivät, toteaa suunnittelussa mukana ollut Jukka Nevalainen Pielisen Karjalan kehittämiskeskus Pikesiltä.

Toimintamallissa esitetään, että kohtaamispaikan toiminta koostuisi kahdentyyppisestä toiminnasta: avoimesta, lähes päivittäin auki olevasta toiminnasta ja erikseen sovittavasta, kohtaamispaikan toimijatahojen eli esimerkiksi yhdistysten ja järjestöjen järjestämästä toiminnasta. Avoimesta toiminnasta vastaisi Näre ry, jonka kanssa on käyty alustavia keskusteluja asiasta.

– Kohtaamispaikka olisi olohuone, luokkahuone ja auditorio, Nevalainen kuvailee.

Kirjasto on tarkoitus perustaa sisääntulokerroksen Osuuspankin puoleiseen päätyyn, jossa on aiemmin ollut teknisen viraston tilat. Lisäksi kellarikerrokseen nuorisotilojen kylkeen on tarkoitus tehdä kirjavarasto.

– Kirjaston neliöt pysyvät samana. Tällä hetkellä tila on aikamoinen bunkkeri, mutta tarkoitus on purkaa kaikki väliseinät, ja valoa riittää, kun tila menee läpi talon eli ikkunoita on joka paikassa, kertoo tekninen johtaja Ari Jaaranen.

Kommentoi

Hae sivuilta