Julkaistu 
Hanna Laukkanen

Nurmeslainen Iida Mäki hopealle kouluratsastuskilpailussa – "Roni on herkkä hevonen"

Nurmeslainen Iida Mäki ja Roni-hevonen saavuttivat hopeaa kouluratsastuksen aluekilpailuissa. Katja Mäki Nurmeslainen Iida Mäki ja Roni-hevonen saavuttivat hopeaa kouluratsastuksen aluekilpailuissa.

Nurmeslainen 14-vuotias Iida Mäki yllättyi, kun sai tietää hopeamitalin varmistuneen Itä-Suomen alueen kouluratsastusmestaruuksissa lapsiratsastajien luokassa. Kilpailu pidettiin syyskuun puolivälissä Kiuruvedellä. Riding Club Laukka ry:tä edustava Mäki teki historiaa: aluemestaruusmitali on ensimmäinen laatuaan Ylä-Karjalan alueella.

– En osannut odottaa hyvää sijoitusta, koska kilpailin ensimmäistä kertaa kakkostason kisoissa, Mäki sanoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Mäki ratsastaa sekä koulu- että esteratsastuskisoja 19-vuotiaalla Roni-hevosella. Roni on yksi Iidan äidin Katja Mäen omistamista hevosista.

Mäki aloitti ratsastamisen seitsemän vuotta sitten, koska vietti aikaa äitinsä kanssa tallilla ja kiintyi hevosten hoitamiseen.

– Ratsastaminen on hienoa sen vuoksi, että ihminen voi tehdä yhteistyötä hevosen kanssa, Mäki kertoo.

Hän kuvailee Roni-hevosta herkäksi hevoseksi. Aivan kuten ihmiset, myös hevoset ovat luonteeltaan erilaisia. Toisilla on kilpailuviettiä, osa on rauhallisia ja joku on temperamenttisempi.

Ronia on Mäen mukaan helppo ratsastaa kisoissa ja se on yhteistyöhaluinen. Roni on myös hyvin kokenut kisaaja, sillä se on kisannut aiemmin SM-tasolla ja ollut myös maajoukkuehevosena esteratsastuksessa.

– Ronista huomaa, että se innostuu enemmän esteradasta, Mäki sanoo.

Ratsukko harjoittelee vähintään kuusi kertaa viikossa. Viikko-ohjelmaan kuuluu koulu- ja esteratsastustreenejä sekä maastoratsastusta. Ensi kaudella Iida Mäki ja Roni aikovat osallistua useisiin kilpailuihin este- ja kouluratsastuksessa ja nousta vielä korkeammalle tasolle.

Kommentoi

Hae sivuilta