Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Haverinen

Kesäkuvakisan voittanut kyyttökuva syntyi sattumalta – ”Monessa kuvassa oli puolikas lehmä tai pylly loisti taustalla”

Tiina Partasen eniten kuvaamat kohteet ovat Raisa-hevonen ja Hilla-poni. Tuire Haverinen Tiina Partasen eniten kuvaamat kohteet ovat Raisa-hevonen ja Hilla-poni.

Lehmät tuntuvat olevan monen mieleen, sillä Ylä-Karjalan kesäkuvakisan voitti toisen kerran peräkkäin kuva, jossa pääosassa on lehmä. Tämän vuoden voittajakuvassa Kivikkolan tilan kyyttö laiduntaa perinnebiotoopilla Saramolla.

– Se oli ihan sattumaa, että lehmä oli kuvassa yksinään. Ei siinä paljoa kerinnyt ajatella, piti vain räpsiä, jos sattuisi tulemaan hyviä ruutuja. Monessa kuvassa oli puolikas lehmä tai joku pylly loisti kirkkaana taustalla, ja aika paljon kuvia meni roskakoriin, kertoo kuvan ottanut, nurmeslainen Tiina Partanen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Yksin seisovan kyytön lisäksi kuvaushetkestä syntyi muitakin onnistuneita otoksia, sillä Partanen lähetti kisaan kolme mielestään parasta kuvaa. Hän itse ihastui eniten ruohoa natustavasta vasikasta ottamaansa kuvaan, mutta tuomaristo päätyi valitsemaan finaalikymmenikköön kyyttökuvan.

Täysin yllätyksenä voitto ei Partaselle tullut, sillä hän kävi välillä seuraamassa äänestystilannetta Facebookissa. Jännitystä tilanteeseen kuitenkin toi se, että Facebookin lisäksi ääniä annettiin toimitukseen postitettavilla paperilomakkeilla.

– Karhukuva oli sellainen, että arvelin, että se voisi voittaa, Partanen sanoo.

Toiseksi kisassa tuli kuitenkin Leena Rissasen nappaama kuva oravasta, ja Raija Kokkolan karhukuva jäi lopulta kolmanneksi.

Pääasiassa Tiina Partanen kuvaa eläimiä. Omasta hevosesta ja ponista on tuhansia kuvia, samoin koira on ollut monesti kuvauskohteena, kun se on malttanut olla paikallaan.

– Musta hevoseni on hyvä harjoituskappale siitä, miten talvella saa värit oikealla tavalla esille.

Kilpailun teemana oli eläimellistä menoa eli kaikenlaiset nisäkkäät, linnut, hyönteiset ja kalat. Kilpailukuvia saapui yhteensä 91 kappaletta.

Kilpailun voittanut Kyytöt laiduntamassa perinnebiotoopilla -kuva sai 106 ääntä. Toiseksi tullut Rissasen kuva Kesäinen fiilistely kurrella sai 97 ääntä ja pronssille jäänyt Kokkolan kuva Kutinaan helpotusta sai 92 ääntä.

Kesäkuvakisan 2019 kolme parasta kuvaa:

Kommentoi

Hae sivuilta