Julkaistu    |  Päivitetty 
Aki Kinnunen

Lajintunnistusta, jousiammuntaa ja koiranäytöstä – Kourukosken erätapahtuma sai kansan liikkeelle

Titta Kokkonen on kouluttanut labradorinnoutaja Aksun oivalliseksi metsästyskoiraksi. Aki Kinnunen Titta Kokkonen on kouluttanut labradorinnoutaja Aksun oivalliseksi metsästyskoiraksi.

Heti aluksi tuli kaksi asiaa selväksi Kourukoskella järjestetyn koko perheen erätapahtuman koiranäytöksessä sunnuntaina. Ensinnäkin labradorinnoutaja Aksu on luonnonlahjakkuus noutotyöskentelyssä, ja toisekseen Aksun emäntä Titta Kokkonen Pajukoskelta on kouluttanut suojattiaan aikaa ja vaivaa säästämättä.

Aksu löysi kuvitteellisella haulikonlaukauksella pudotettua riistalintua muistuttavat dummyt nopeasti ja toi ne kiitolaukkaa koiranohjaajana toimivalle emännälleen. Kokkonen sai koiransa pysähtymään tai jopa vaihtamaan etenemissuuntaansa yksinkertaisesti pilliin viheltämällä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Noutokoulutus aloitetaan helpoimmasta päästä, ja vähitellen lisätään tehtävien vaikeutta. Itseluottamus kasvaa onnistumisista, Kokkonen totesi näytöksen jälkeen.

Sunnuntaisen koko perheen erätapahtuman järjestivät yhteistyönä Valtimon riistanhoitoyhdistys ja Mannerheimin lastensuojeluliiton Valtimon yhdistys. Tapahtumassa viihtyi yhteensä noin 120 ilmoittautunutta. Noutajanäytöksen lisäksi erätapahtumassa oli monta muutakin rastia: lumijälki- ja lajintunnistus, jousiammunta, tulenteko ja ensiapu sekä rannalta onginta Nurmeksen Kalamiesten ohjaamana.

Ja tietysti tarjoilu- ja tulistelurasti toistasataa henkeä vetävässä, erätunnelmaa tihkuvassa pärekodassa.

Kymmenvuotiaalle Veera Väänäselle oli osa lumijäljistä jo ennestään tuttuja. Orava, jänis ja kettu nimittäin.

– Tiedän myös jäniksenjäljistä, kumpaan suuntaan se on loikkinut, Veera sanoi.

– Minulle tämä on hyvää kertausta vanhasta tutusta asiasta, mainitsi metsästäjätutkinnon syksyllä suorittanut Veeran äiti Soile Väänänen.

 

Kommentoi

Hae sivuilta