Julkaistu 
Risto Kuittinen

Jurttivaaraa aletaan raivata talkoilla – tavoitteena kaikille avoin ulkoilualue

Jurttivaaran laskettelukeskuksesta on jäljellä enää vaaran laella oleva kota. Kuvassa vietetään kunnostetun kodan avajaisia vuonna 2014. Arkistokuva: Pertti Meriläinen Jurttivaaran laskettelukeskuksesta on jäljellä enää vaaran laella oleva kota. Kuvassa vietetään kunnostetun kodan avajaisia vuonna 2014.

Höljäkässä sijainneen Jurttivaaran laskettelukeskuksen tyhjilleen jäänyttä ja ajan mittaan metsittynyttä vaaran rinnettä aiotaan raivata talkoovoimin yleishyödylliseksi ulkoilu- ja virkistysalueeksi. Talkooidean taustalla ovat nurmeslaiset Toni Helander ja Hanna Jänönen. He ovat tunnettuja Pielisen Retki -yrityksestään, mutta ovat Helanderin mukaan järjestämässä talkoita yksityishenkilöinä.

Mukaan talkoisiin ovat lähteneet jo Nurmeksen kaupunki ja kaupungin toimeksiannosta metsänhoitoyhdistys.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Tarkoituksena on raivata rinteeseen tilaa lumikenkäreiteille, pulkkamäelle ja vapaalaskulle sekä leventää moottorikelkkareittiä, erityisesti vapaalaskusta kiinnostunut Helander kaavailee.

Työnjakona talkoissa on, että talkooporukka raivaa rinnettä raivaussahoilla ja metsänhoitoyhdistys tekee metsänhoidollisia toimenpiteitä sekä vaaran laella että juurella, johon raivataan tilaa autoille.

Paikoitusalueen puuttuminen on ollut pitkään esteenä alueen laajemmalle käytölle ulkoilualueena.

– Laskettelukeskuksen entistä metsittymään päässyttä paikoitusaluetta raivataan 15–20 parkkipaikan verran, arvioi Nurmeksen kaupungin kaupunkirakennepäällikkö Niko Mahlavuori.

Suunnitelmissa on avartaa näkymiä myös vaaran laelta.

– Pääosin se tarkoittaa pientä puunkaatoa, Mahlavuori kertoo.

Avarammat näkymät voivat lisätä myös vaaran laella olevan kaikille avoimen ja Höljäkän kyläyhdistyksen ylläpitämän kodan käyttöä. Kodan varalle ei kuitenkaan ole vielä tarkempia suunnitelmia. Mahlavuori sanoo, että kodan käyttöastetta ja huoltotarvetta arvioidaan raivausten jälkeen.

Kommentoi

Hae sivuilta