Julkaistu 
Henri Jokela

Nurmeksen Sepoille jääkiekon edustusjoukkue pitkän tauon jälkeen – ”Monenkirjava joukkue”

Kajastuksen Markus Väänänen (vas.) yrittää maalia, Seppojen maalivahti Kai Vainionpää torjuu. Marko Haverinen Kajastuksen Markus Väänänen (vas.) yrittää maalia, Seppojen maalivahti Kai Vainionpää torjuu.

Muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen Nurmeksen Sepoilla on taas miesten jääkiekon edustusjoukkue. Joukkue pelaa Savo-Karjalan alueen III-divisioonaa. Joukkueen pelaajavalmentaja Tommi Härkin kertoo Seppojen miesten joukkueen olevan monenkirjava.

– Mukana on nuoria ja vanhoja pelaajia. Joukkue on vielä aika kokematon näihin peleihin. Nuorille pelit ovat ensimmäisiä miesten tasolla, kun vanhemmilla pelaajilla on vuosien tauko kilpakiekosta, Härkin miettii.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Härkin naurahtaa, että Sepoilla on kunnianhimoinen tavoite pelata kevään pudotuspeleissä.

– Play offeihin olisi tavoite päästä. Sarjassa on yhdeksän joukkuetta, joista kahdeksan pääsee play offeja pelaamaan.

Härkin myöntää, että play off -peleihin päästäkseen joukkueen täytyy tehdä kovasti töitä.

– Varsinkin kun ottaa huomioon, että osalla ei tosiaan ole kokemusta miesten tasolta ja osalla on peleistä ollut taukoa. Mutta kyllä pelaajat ehtivät peliin tottua, Härkin luottaa.

Joukkueen pelaajat ovat Härkkimen mukaan innostuneita ja sitoutuneet pelaamiseen. Hän toteaa, että pelaajarinki saisi kuitenkin olla isompi, jotta pelaajia riittäisi otteluihin loukkaantumisten ja työesteiden varalta.

– Treeneissä on käynyt porukkaa aika hyvin. Luulin, että treeneissä kävisi vähemmän pelaajia.

Härkin kertoo, että pelaaminen III-divisioonassa vaatii hieman totuttelua harrastekiekkoon verrattuna. Härkin kuitenkin muistuttaa, että liian vakavasti pelaamista ei kuitenkaan oteta.

– Tärkeintä tässä projektissa on se, että saatiin miesten edustusjoukkue pystyyn, ettei kiekkotoiminta kokonaan kuole pois.

Seppojen ensimmäinen peli Kontiolahden Kajastusta vastaan päättyi 1–8 tappioon.

Kommentoi

Hae sivuilta