Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Haverinen

Nurmeslaiset hätyyttelivät kärkisijoja kotikisoissa, mutta Nurmekseen saatiin vain yksi voitto – kuvagalleria sunnuntain jokkiskisoista

Nurmeksen Urheiluautoilijoiden Tero Kalilainen ja Kimmo Vainionpää olivat yleisen luokan A-finaalin alussa vielä hyvin kiinni Lapinlahden Autourheilijoiden Olli Tiikkaisen kannassa. Tuire Haverinen Nurmeksen Urheiluautoilijoiden Tero Kalilainen ja Kimmo Vainionpää olivat yleisen luokan A-finaalin alussa vielä hyvin kiinni Lapinlahden Autourheilijoiden Olli Tiikkaisen kannassa.

Jokamiesluokan eli jokkiksen Syysajot susirajalla -kisat Riihikankaan radalla alkoivat sunnuntaina nurmeslaisittain hienosti, kun Nurmeksen Urheiluautoilijoiden Sari Pekkarinen kaasutteli varmoin ottein naisten luokan voittoon.

Etuveto/kardaani- eli EVK-luokassakin voiton saaminen Nurmekseen oli lähellä. Nurmeksen Urheiluautoilijoiden Ville Peltonen ajoi A-finaalissa välillä aivan Joensuun Urheiluautoilijoiden Antti Kärkisen kannassa, mutta ei päässyt kuitenkaan ohi.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Ei tämä ole niin helppoa, kun ei ole paljoa ajanut. Hyvin pystyin kuitenkin haastamaan Anttia, mutta Antti ei tehnyt niin isoa virhettä, että olisi päässyt ohi, kakkossijaansa tyytyväinen Peltonen kommentoi.

Päivän pääluokassa eli yleisessä luokassa oli jännitystä A-finaalissa. Lähdössä piikkipaikan otti Lapinlahden Autourheilijoiden Olli Tiikkainen, ja häntä haastoivat Nurmeksen Urheiluautoilijoiden Tero Kalilainen ja Kimmo Vainionpää sekä Koillis-Savon Urheiluautoilijoiden Tommi Hallman. Kalilaisen ja Vainionpään kisa päättyi kuitenkin toiseksi viimeisellä kierroksella penkkaan, kun Kalilaisen mutkaan ajo epäonnistui ja hän ajautui Vainionpään eteen.

– Jarrut olivat menneet, mutta ajattelin, että pakko yrittää mahdollisimman sisältä mutkasta läpi. Se meni pahimmoilleen juuri vähän liikaa sisään, Kalilainen toteaa.

Kilpailunjohtaja Sami Vainionpää on tyytyväinen kisapäivään. Lippuja myytiin yhteensä 287 kappaletta, ja Vainionpää arvelee, että katsojia oli kaikkiaan noin 300.

– Tosi tyytyväinen pitää olla päivän suoritukseen. Kisat menivät sujuvasti läpi ja saivat paljon kiitosta, Vainionpää toteaa.

Kuvat: Tuire Haverinen

Kommentoi

Hae sivuilta