Julkaistu 
Tuire Haverinen

Ensilumenladun teon lopetus suunnitteilla – kulut ja ylläpito liian isot

Ensilumenladulle viime vuosi oli epäonninen. Kuva on viime vuoden lokakuulta, kun ennätyslämmin syksy sulatti lumet ensilumenladulta avajaisviikonlopun aikana. Heikki Rissanen Ensilumenladulle viime vuosi oli epäonninen. Kuva on viime vuoden lokakuulta, kun ennätyslämmin syksy sulatti lumet ensilumenladulta avajaisviikonlopun aikana.

Ensilumenladun teon lopetusta suunnitellaan tulevan talvikauden jälkeen. Lopetus on osa Nurmeksen kaupunkirakennepalveluiden ensi vuoden tuottavuusohjelmaa, jolla tavoitellaan yhteensä 40 000 euron säästöjä.

Ensilumenlatu lisättiin sopeutuslistaan kaupunkirakennelautakunnan kokouksessa. Nurmeksen tekninen johtaja Pasi Parkkinen ja lautakunnan puheenjohtaja Hannu Mikkilä (kesk.) perustelevat asiaa kustannuksilla. Ladusta on saatu tuloja noin 5 000 euroa vuodessa, mutta kuluja siitä on ollut noin 75 000 euroa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Kausikortin ostajia on ollut keskimäärin sata kaudessa. Saako latuun käytetyillä rahoilla laajemmin palveluita kuntalaisille? Mikkilä sanoo.

Lisäksi ladun ylläpito on vaikeuttanut kaupungin henkilökunnan työskentelyä.

– Samat miehet auraavat katuja, ja jos tulee paljon lunta, resurssit eivät riitä molempiin töihin. Viime vuosi ei myöskään paljoa parantanut ladun osakkeita, kaikki meni niin pahasti pieleen, Parkkinen toteaa.

Ladunteon lopetus menee vielä muun tuottavuusohjelman kanssa yhdistymishallituksen ja uuden kunnan valtuuston käsittelyyn.

Kommentoi

Hae sivuilta