Julkaistu 
Henri Jokela

Hissiurakka loppusuoralla Porokylässä – "Iäkkäille asukkaille tuiki tarpeellinen"

Hissiurakka vaati rappukäytävän siirtämistä ja julkisivun laajentamista. Henri Jokela Hissiurakka vaati rappukäytävän siirtämistä ja julkisivun laajentamista.

Nurmeksessa muutamaan kerrostaloon on jälkikäteen asennettu hissi. Yksi tällaisista taloista on Porokylässä Kirkkotiellä, jossa hissin jälkiasennustyöt aloitettiin toukokuussa.

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Heimo Keränen kertoo, että toive hissin rakentamisesta tuli talon asukkailta ja päätös rakentamisesta tehtiin yhtiökokouksessa. Hän iloitsee, että myös muut taloyhtiöt ovat kiinnostuneet hissin jälkiasennuksesta tai ainakin Keräseltä on kovasti asiasta tiedusteltu ja kyselty, voisiko työmaata käydä katsomassa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Moni tuntuu pelkäävän hissiremonttia, mutta aivan turhaan, Keränen sanoo.

Hissien jälkiasennuksiin on saatavissa valtion tukea Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aralta. Aran myöntämän tuen määrä kerrostalohissien rakentamiseen on enintään 45 prosenttia rakentamisen kokonaiskustannuksista.

Myös Kirkkotien kerrostalon hissin rakentamiseen saadaan Aran täysmääräinen 45 prosentin tuki. Lisäksi Nurmeksen kaupunki avustaa hissin rakentamisessa kymmenen prosentin osuudella hankkeen kustannuksista.

Urakoitsijana toimivan HS-Kiinteistösaneerauksen toimitusjohtaja Tommi Heikkinen kertoo, että hissi tulee työmaalle pienissä erissä ja kasataan sitä mukaan työmaalla. Hissin kasaamisen suorittavat hissitoimittajan omat asentajat. Hissiurakka saattaa valmistua jo tässä kuussa.

Talossa viisi vuotta asunutta Merja Eskelistä hissiremontti ei liiemmin ole häirinnyt. Hän sanoo hissin olevan hyvin tervetullut ja varmasti ainakin iäkkäille asukkaille tuiki tarpeellinenkin.

– Olen kyllä tullut sen kanssa toimeen, vaikka kovia ääniä välillä kuuluukin ja kesällä pöly meinasi haitata. Mutta ei ongelmaksi asti kuitenkaan, Eskelinen sanoo.

 

Kommentoi

Hae sivuilta