Julkaistu 
Marianne Haverinen

Pitkään haudottu päätös syntyi: Valtimon kirjasto Kuntalaisten talolle

Valtimon kirjasto siirtyy Kuntalaisten talolle. Arkistokuva: Pertti Meriläinen Valtimon kirjasto siirtyy Kuntalaisten talolle.

Valtimon valtuusto päätti maanantaina, että kunnan kirjasto siirretään Kuntalaisten talolle. Päätös tehtiin pari tuntia kestäneen esittelyn, keskustelun ja äänestyksen jälkeen.

Äänestyksessä toisena vaihtoehtona oli käyttää budjettiin varattu 600 000 euroa nykyisen kirjastotalon korjaamiseen niin pitkälle kuin se riittää. Äänestystulos oli kirjaston siirtämisen hyväksi 13–8.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kirjaston siirtämistä kannattivat yksimielisesti keskusta, kristillisdemokraatit ja vihreät. Nykyisen kirjastotalon remontointia kannattivat puolestaan yksimielisesti sosialidemokraatit, vasemmistoliitto ja perussuomalaiset.

Valtuusto hautoi kirjastopäätöstä lähes vuoden.

Kirjastoasia oli hilkulla jäädä pöydälle. Juuri ennen valtuustokokousta ryhmäpuheenjohtajat olivat nimittäin sopineet, että kirjastoasia jätetään pöydälle uusia selvityksiä varten. Keskustaryhmän puheenjohtaja Tapio Määttä ei kuitenkaan saanut keskustan väkeä taakseen, kun yhdessä oli jo sovittu vihreiden ja kristillisdemokraattien kanssa hankkeen eteenpäinviemisestä.

– Todettiin, ettei ole perusteita, mitä vielä ruvettaisiin selvittämään. Joko päätös oli tehtävä nyt tai sitten sitä ei olisi tarvinnut tehdä ollenkaan, kun Nurmes olisi päättänyt sen jälkeen, Määttä sanoo.

Pekka Ollilainen (sd.) varmisti tilanteen Määtältä kalkkiviivoilla juuri valtuustokokouksen alkaessa.

– Se oli kiikun ja kaakun, kumman esityksen teen. Todennäköisesti pöydälle jättö olisi kuitenkin kaatunut ja tunnelmat olisivat kiristyneet entistä enemmän.

Ollilainen on jälkikäteen mielissään siitä, ettei tällaista kiistakapulaa tuotu ensimmäisenä asiana uuden kunnan valtuustoon.

– Pitäähän meidän pystyä täällä sopimaan.

Kommentoi

Hae sivuilta