Julkaistu 
Henri Jokela

Nyrkkeily vaatii tahdonvoimaa – "korvat ja nenä kyllä turtuvat iskuihin"

Remi Honkasen (oik.) ensimmäineen nyrkkeilyottelu toi hopeamitalin. Honkanen otteli ruotsalaista Elias Nasia vastaan. Jarmo Tolvanen Remi Honkasen (oik.) ensimmäineen nyrkkeilyottelu toi hopeamitalin. Honkanen otteli ruotsalaista Elias Nasia vastaan.

Nurmeslainen Remi Honkanen aloitti nyrkkeilyn puolisen vuotta sitten. Ensimmäisen ottelunsa Juuan Urheilijoita edustava 16-vuotias Honkanen otteli viikonloppuna kansainvälisessä Kajaaniturnauksessa. Kotiintuomisina oli hopeamitali B-poikien 63 kilon sarjassa.

– No hopeaahan siinä tuli, kun meitä oli kaksi osallistujaa painoluokassa. Hyvä kokemus se kuitenkin oli, Honkanen naurahtaa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Honkanen kertoo, ettei oikeastaan tiedä, mikä hänet lajin pariin innosti.

– Se vain lähti jostakin. Varmaan olin nähnyt jotain otteluita, ja nyrkkeily alkoi kiinnostaa, ja kuulin sitten, että Juuassa olisi mahdollista nyrkkeilyä harrastaa, Honkanen sanoo.

Niinpä Honkanen kävi kokeilemassa nyrkkeilyä Juuan Urheilijoiden harjoituksissa, ja laji vei mennessään.

– En tiedä, mikä siinä varsinaisesti kiehtoo. Se vain tuntuu mukavalta, Honkanen tuumaa.

Juuassa seuran harjoituksissa Honkanen käy kaksi kertaa viikossa. Muina viikonpäivinä pitäisi harjoitella omatoimisesti kotona.

– Seuran treeneissä tehdään sparrausta eli ottelutreeniä. Kotona hakataan säkkiä ja tehdään juoksutreeniä ja lihaskuntoa. Meitä on kilparyhmässä kaksi, joten sparrataan ja treenataan yhdessä. Kaveri muuten ottelee ensimmäisen ottelunsa ensi vuoden puolella.

Hän toteaa, ettei asettanut itselleen sen suurempia tavoitteita nyrkkeilyssä.

– Kunhan pärjäisin ja vaikka voittaisin kilpailuja, Honkanen toteaa.

Nyrkkeily vaatii harrastajaltaan Honkasen mukaan tahdonvoimaa.

– Vaatii se myös kuntoa ja kestävyyttä, että pystyy ottamaan iskuja vastaan. Ei se oikeastaan tunnu, eikä siinä ehdi ajattelemaan, että nyt osui. Paitsi jos tarpeeksi kovaa kolahtaa, niin kyllä se päässä vähän tuntuu, mutta sen tietää, että se kuuluu lajiin. Korvat ja nenä kyllä turtuvat iskuihin, Honkanen sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta