Julkaistu 
Henri Jokela

Ilveslupien pieni määrä hämmästyttää – "Tuntuu olevan niukkuusviikot menossa"

Aihekuva. Arkistokuva: Varpu Strengell Aihekuva.

Suomen riistakeskus on myöntänyt Ylä-Karjalaan yhteensä kolme ilveksen kannanhoidollista poikkeuslupaa. Nurmekseen myönnettiin lupa yhden, Valtimolla kahden ilveksen kaatamiseen.

Viime vuonna Nurmekseen myönnettiin luvat kahden ilveksen kaatamiseen, kun taas Valtimolle lupia ei viime vuonna myönnetty lainkaan. Ilveksenmetsästys alkaa 1. joulukuuta ja päättyy 29. helmikuuta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Tuntuu olevan niukkuusviikot menossa. Metsästäjien mukaan ilveksiä kyllä on, mutta näillä mennään, kommentoi Nurmeksen riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Esa Kortelainen.

Nurmeksen ilveslupien hakija Janne Holopainen kertoo, että Nurmekseen haettiin poikkeuslupaa kuudelle ilvekselle. Hän harmittelee, että Luonnonvarakeskus Luken arvio Nurmeksen ilveskannasta on hyvin erilainen kuin metsästäjien näkemys asiasta. Hän sanoo tuntuvan siltä, että Luke ei huomioi paikallisten metsästäjien näkemyksiä ilveskantaa määritettäessä.

Valtimolle ilveslupien hakijana toiminut Taina Kortelainen kertoo hakeneensa lupaa myöskin kuudelle ilvekselle. Lupamäärä olisi voinut hänen mukaan olla suurempikin.

– Vähän enemmän kuin kahta lupaa kyllä odotin, mutta toisaalta viime vuonna ei saatu yhtään lupaa, joten oli tämä siinä mielessä parempi, Kortelainen toteaa.

Ilveksen kannanhoidollisia poikkeuslupahakemuksia tehtiin Pohjois-Karjalassa 16 kappaletta ja yhteensä laskettuna poikkeuslupia haettiin 60 ilveksen metsästykseen. Poikkeusluvat myönnettiin Pohjois-Karjalaan 18 yksilölle. Viime vuonna lupia myönnettiin 14 ilvesyksilön kaatoon.

Kommentoi

Hae sivuilta