Julkaistu    |  Päivitetty 
Marianne Haverinen

Tekninen johtaja sai aloitteen tonttikaupoista – oppilaat haluavat laajentaa koulun pihaa

Anni Marttila ja Juuso Kokkonen toivovat, että Kirkkokadun koulun takapihalla sijaitsevan pienen tekonurmen viereen saisi oikean nurmikentän takana olevalta tontilta. Marianne Haverinen Anni Marttila ja Juuso Kokkonen toivovat, että Kirkkokadun koulun takapihalla sijaitsevan pienen tekonurmen viereen saisi oikean nurmikentän takana olevalta tontilta.

Kirkkokadun koulun oppilaskunta jätti viime viikolla aloitteen koulun pihan laajentamisesta. Samalla koululle toivottiin välituntikelloa takapihalle ja lisää keinuja. Oppilaskunnan puheenjohtaja Juuso Kokkonen vei itse aloitteen tekniselle johtajalle Pasi Parkkiselle.

Koulun pihaa esitetään laajennettavaksi viereiselle myytävänä olevalle tontille. Oppilaskunta ehdottaa, että kaupunki ostaisi tontin ja purkaisi tontilla olevan rakennuksen. Tällä hetkellä koululla on ahtaat asvaltoidut pihat, ja oppilaat toivoisivat nurmialuetta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Ykkös- ja kakkosluokkalaiset leikkivät kaikkea, kuten vaikka eläintä, niin ei tarvitsisi asvaltilla kontata, sanoo oppilaskunnan sihteeri Anni Marttila.

Parkkisen mukaan aloite etenee kaupunkirakennelautakunnan käsittelyyn. Hän ymmärtää tilan tarpeen, mutta toteaa tontilla sijaitsevan asuinrakennuksen monimutkaistavan asiaa.

– Toimitilaohjelman pääperiaatteena on pitää rakennusmassa mahdollisimman suppeana, eikä niille tiloille olisi käyttöä. Jos taas kauppalan alueella puretaan rakennuksia, se aiheuttaa ikävän lommon talonauhaan kadun varrella, eikä sitäkään vähässä kummassa haluttaisi tehdä, Parkkinen avaa.

Noin 1 300 neliön tontti on kiinni Kirkkokadun koulun pihassa vain aidalla erotettuna.

Lisää keinuja on toivottu Kirkkokadun koululle jo vuosia. Koulussa on vain neljä kiikkua noin 360 oppilaalle. Lasten mukaan välitunnit kuluvat kiikuille jonottaessa.

– Olen nähnyt kiistelyjä. Aika usein kuulee, kun opettajaa huudetaan kiikuille, Marttila kertoo.

Parkkisen mukaan keinujen lisääminen olisi rahoituksen puolesta toteuttavissa, sillä ensi vuodelle on suunnitteilla 30 000 euron määräraha leikkipaikkojen kalusteisiin. Ongelmaksi voi kuitenkin muodostua ahdas piha.

Kommentoi

Hae sivuilta