Julkaistu 
Henri Jokela

Ylä-Karjala selvitti: Minne hävisivät Mikonsalmen sillan kanervat?

Mikonsalmen sillalta kadonneiden kanervaruukkujen kohtalo aiheutti polemiikkia. Henri Jokela Mikonsalmen sillalta kadonneiden kanervaruukkujen kohtalo aiheutti polemiikkia.

Ilostusta maisemaan tuoneet kanervaruukut katosivat äkisti Mikonsalmen sillan kaiteelta viikonlopun aikana Nurmeksessa. Katoaminen huomattiin nurmeslaisten keskuudessa heti, ja asiasta kyseltiin Facebookin Nurmes-ryhmässä. Salaperäisesti kadonneet kanervaruukut aiheuttivat ihmetystä, hämmennystä ja suuttumusta ryhmäläisissä. Sen verran kadonneiden kanervien oletettu kohtalo meni tunteisiin, että kommenteissa sanan säilät sinkosivat tulta ja tappuraa.

Ryhmässä arveltiin värikkäinkin sanankääntein, että kanervat olisivat joutuneet nuorison tekemän ilkivallan kohteeksi. Monia harmitti, etteivät toisten ilostukseksi paikalle tuodut asiat säily muutenkaan kauaa ennen kuin ne rikotaan. Joitakin nuorten puolustuspuheenvuorojakin ryhmässä pidettiin ja muistutettiin, ettei heti pidä olettaa, että tihutöiden takana olisivat teini-ikäiset nuoret.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kaksi oikeaakin vastausta ruukkujen kohtalosta Facebook-keskustelussa sentään löytyi. Kanervaruukkuja ei suinkaan ole rikottu, eivätkä ruukkujen katoamisen takana ole paheksuntaa aiheuttavat ongelmanuoret vaan työssäkäyvät aikuiset ihmiset.

Nurmeksen kaupungin kuntatekniikan mestari Mika Tuhkanen paljastaa, että kanervaruukut siirrettiin turvaan aurojen tieltä.

– Aurausporukka on ottanut ne viikonloppuna pois, etteivät aurat riko niitä, Tuhkanen sanoo.

Kanervaruukut ovat Tuhkasen mukaan tallessa kaupungin varikolla.

Kommentoi

Hae sivuilta