Julkaistu 
Marianne Haverinen

Valtimon pappilan purku loppusuoralla – Odottelu toi kymppitonnien säästöt

Valtimon seurakuntamestari Erkki Tuovinen esittelee pappilan raunioita. Marianne Haverinen Valtimon seurakuntamestari Erkki Tuovinen esittelee pappilan raunioita.

– Kyllähän se tietysti oli pikkuisen haikea mieli, kun iso kone rupesi vetelemään seiniä alas, sanoo Valtimon seurakunnan seurakuntamestari, vt. talouspäällikkö Erkki Tuovinen.

Tuovinen on seurannut työpaikaltaan vierestä, kun vanhaa pappilaa on purettu viime viikkoina. Hän kertoo ehtineensä työskennellä talossa kymmenisen vuotta, ja pari vuotta hän jopa asui yläkerrassa vuokralaisena.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Rakennus on kyllä tutuksi tullut.

Vuonna 1967 rakennettu pappila puretaan käyttämättömänä. Kolme vuotta sitten talo tyhjennettiin pahojen sisäilmaongelmien vuoksi, ja seurakuntatalolle remontoitiin uudet toimistotilat. Rakennus päätettiin jo tuolloin purkaa, mutta seurakunta on pitänyt saamiaan tarjouksia liian kalliina.

– Säästettiin muutamia kymmeniä tonneja, kun odotettiin, Tuovinen kertoo.

Pappilan paikalle tulee osittain parkkialue toimiston työntekijöille ja asiakkaille, sillä toistaiseksi käytössä on ollut vain kirkon parkkialue. Lisäksi alueelle tulee istutuksia.

– Tietysti kirkonmäkeen tulee jonkinmoinen aukko, mutta toisaalta tämä avartaa näkymiä järvelle päin.

Valtimon ja Nurmeksen seurakuntaliitosneuvotteluissa oli sovittu, että pappila on purettava ennen yhdistymistä.

Purkutyöt aloitettiin noin kuukausi sitten asbesti-, haitta-aine- ja sisäpurkutöillä. Parin viikon jälkeen purku-urakka eteni kaivinkonehommiin, jotka kestivät toiset kaksi viikkoa. Nyt seinät ovat jo matalana.

– Viimeiset seinät kaadettiin torstaina. Tällä viikolla aloitetaan kellarikerroksen ja anturoiden purku, kertoo työnjohtaja Anssi Kaasinen Pohjolan purkutyöstä.

Kaasinen arvioi, että parin kolmen viikon päästä tontti on jo tyhjä. Urakkaan kuuluu myös pientä maisemointityötä, joka yritetään tehdä samaan putkeen.

Kommentoi

Hae sivuilta