Julkaistu    |  Päivitetty 
Risto Kuittinen

Metsäkonekoululle suunnitellaan tehostustoimia – purkulistalla asuntola, toimisto- ja luokkatiloja

Asuntola B on purku-uhan alla Riverian Valtimon koulutusyksikössä. Risto Kuittinen Asuntola B on purku-uhan alla Riverian Valtimon koulutusyksikössä.

Riveria aikoo kasvattaa Valtimon koulutusyksikön tilojen varausastetta yli kaksinkertaiseksi. Varausasteen pitäisi kasvaa vuoden 2018 15,5 prosentista 40 prosenttiin vuonna 2022.

Tavoitteen saavuttamiseksi koulutuskuntayhtymän yhtymähallitus esittää vuoden 2020 talousarviossa yhtymävaltuustolle, että osa Valtimon koulutusyksikön kiinteistöistä puretaan ja jäljelle jääviä peruskorjataan. Valtuusto päättää talousarviosta 27. marraskuuta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kuntayhtymän johtaja Esa Karvinen kertoo, että Valtimon koulutusyksikössä on tarpeeseen nähden 1 200 neliötä ylimääräistä tilaa. Purkutöiden ja peruskorjausten budjetiksi on suunniteltu yhteensä 2,4 miljoonaa euroa, puoliksi vuosien 2020 ja 2021 aikana.

– Lähtökohta korjauksille on parantaa oppimisympäristöä, säästää tilakustannuksissa ja laittaa raha opetukseen, Karvinen linjaa.

Purkusuunnitelmat koskevat päärakennuksen toimistotiloja, konehallin luokkatiloja sekä koko asuntola B:tä. Karvisen mukaan asuntolan purkamisasia on ollut jo aiemminkin pöydällä, mutta sitä päätettiin varhaistaa asuntojen kunnon vuoksi. Opiskelijoita asuntola B:ssä on yhteensä 20.

Yksi asuntola B:n asunnoista on ollut koulutuspäällikkö Tommi Anttosen käytössä. Anttonen pitää asuntoa varsin asumiskelpoisena.

– Iäkäs talo, joka on tehty silloisten energiatehokkuusstandardien mukaan. Vuosien aikana asuntolaa on korjailtu vain hyvin pienillä kosmeettisilla remonteilla, Anttonen kuvailee arviolta 50-vuotiasta ja kampusalueen vanhinta rakennusta.

Karvinen vakuuttaa, että vaikka asuntola B purettaisiinkin, talossa asuvat opiskelijat eivät joudu taivasalle. Suunnitelmat korvaavista asuntolapaikoista syntyvät talven aikana. Tämänhetkiset asuntolapaikat Valtimolla ovat kaikki täynnä.

– Opiskelijoista huolehditaan tavalla tai toisella. Taataan se, ettei opiskelu häiriinny.

Kommentoi

Hae sivuilta