Julkaistu 
Anu Saarelainen, Heikki Rissanen, Henri Jokela

Pielisen Karjalan yrittäjäjuhlassa palkittiin yrittäjiä

Pielisen Karjalan yrittäjäjuhlassa yrittäjäpalkintoja vastaanottivat Helena ja Matti Kärki AV-Kärki oy:stä, Tapani Laaksomies ja Ulla Martin Höyryraide oy:stä, Kari Heikura, Kirsti Simanainen ja Ensio tiainen A&K Heikura oy:stä sekä Veijo Elsinen Pielisen kuljetus ja jätehuolto oy:stä. Anu Saarelainen Pielisen Karjalan yrittäjäjuhlassa yrittäjäpalkintoja vastaanottivat Helena ja Matti Kärki AV-Kärki oy:stä, Tapani Laaksomies ja Ulla Martin Höyryraide oy:stä, Kari Heikura, Kirsti Simanainen ja Ensio tiainen A&K Heikura oy:stä sekä Veijo Elsinen Pielisen kuljetus ja jätehuolto oy:stä.

Pielisen Karjalan yrittäjäjuhlassa lauantai-iltana palkittiin tänä vuonna joukko miesyrittäjiä. Nurmeksen ja Valtimon yrittäjäyhdistyksen Vuoden yritys -palkinnon sai Höyryraide oy eli Tapani Laaksomies, joka otti palkinnon vastaan yhdessä puolisonsa Ulla Martinin kanssa. Vuoden yksinyrittäjänä palkittiin AV-Kärki oy eli elokuvateatteritoimintaa Nurmeksessa pyörittävä Matti Kärki, jonka rinnalla yritystoiminnassa on itsekin yrittäjänä toimiva Helena Kärki.

Varsin tuttu yritys on nurmeslaisille myös Lieksan Vuoden yritys A&K Heikura, jolla on työkaluihin ja varaosiin erikoistunut liike paitsi Lieksassa myös Nurmeksen Porokylässä. Kukitettavana olikin toimitusjohtaja Kari Heikuran ja hänen tyttärensä Kirsti Simanaisen kanssa Nurmeksen liikkeen myymäläpäällikkö Ensio Tiainen. Juuasta palkittiin Pielisen kuljetus ja jätehuolto oy, jonka yrittäjä on Veijo Elsinen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Nurmeksen Vuoden yrittäjäksi valittu Laaksomies oli tunnustuksesta yllättynyt.

– En olisi ikinä uskonut, että vanhan rautatiekaluston kunnostaminen, liikennöinti ja kulttuuriperinteen säilyttäminen saa Nurmeksessa näin paljon arvostusta.

Kaupparekisteriin Höyryraide on kirjattu yleishyödylliseksi yritykseksi, seitsemän vuotta sitten junakalustonsa Nurmekseen kotiuttanut Laaksomies pohjustaa.

AV-Kärki oy:n yrittäjä Matti Kärki palkittiin Vuoden yksinyrittäjä -palkinnolla. AV-Kärki järjestää Kino Hannikaisen elokuvanäytöksiä.

Kärki naurahtaa palkinnon tulleen täydellisenä yllätyksenä.

– Olen tunnustuksesta otettu. Tekemääni työtä arvostetaan hienolla tavalla, Kärki sanoo, mutta muistuttaa, että elokuvat ovat hänelle sivutoiminen yritys, varsinainen päätyö on kaupungin palveluksessa.

Kommentoi

Hae sivuilta