Julkaistu 
Marianne Haverinen

Nurmeksen kaupunki aikoo tarjota ilmaiset synnytykset

Jos hallituksen esitys menee läpi, Nurmeksessa saa ensi vuonna 400 euron vaipparahan lisäksi ilmaisen synnytyksen. Arkistokuva: Minna Raitavuo Jos hallituksen esitys menee läpi, Nurmeksessa saa ensi vuonna 400 euron vaipparahan lisäksi ilmaisen synnytyksen.

Nurmeksen ja Valtimon yhdistymishallitus esittää synnytyskulujen korvaamista Nurmeksessa asuville äideille. Hallitus nosti asian ensi vuoden talousarvioon, joka etenee valtuuston päätettäväksi ensi viikon torstaina.

Yhdistymishallituksen puheenjohtaja Matti Kämäräinen (kesk.) kertoo, että asia nousi esille hallituksessa, kun siellä pohdittiin Nurmeksen ja Valtimon avustusten yhdistämistä. Valtimolla on ollut 300 euron vauvaraha ja Nurmeksessa 400 euron vaipparaha.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Mietittiin, että yhdistetäänkö ne, että nostetaan reilusti summaa, mutta tämä on konkreettisempi ja näkyvämpi. Vauvaraha jää edelleen rinnalle, Kämäräinen kertoo.

Toteutus jäi vielä viranhaltijoiden pohdittavaksi, mutta hallitus pitää palveluseteliä hyvänä vaihtoehtona. Kaupunki tarjoaisi synnytykset sekä Joensuussa, Kuopiossa että Kajaanissa synnyttäville äideille.

Laskennalliseksi arvioksi synnytysten kustannuksiksi on kirjattu budjettiin 9 400 euroa. Se on laskettu 55 äidille, joiden synnytykset maksaisivat 171 euroa. Hinta on laskettu keskimääräisen 3,5 vuorokauden mukaan.

– Jos tulee 56 lasta, ei jää ulkopuolelle, Kämäräinen naurahtaa ja toteaa, ettei määräraha olisi sitova.

Kommentoi

Hae sivuilta