Julkaistu    |  Päivitetty 
Marianne Haverinen

Tänään päätetään Nurmes-talon remontin lykkäämisestä

Nurmes-talon ulkopuolella on urakoitu jo kesästä lähtien, mutta sisäpuolen remontti saattaa lykkääntyä. Marianne Haverinen Nurmes-talon ulkopuolella on urakoitu jo kesästä lähtien, mutta sisäpuolen remontti saattaa lykkääntyä.

Nurmeksen kaupunginhallitus päättää tänään, lykkääkö se Nurmes-talon remonttia. Kaupungin saamat urakkatarjoukset ylittivät remontin budjetin niin reippaasti, että kaupunkirakennelautakunta on esittänyt hallitukselle hankinnan keskeyttämistä.

Jos hanke päätetään keskeyttää, se tarkoittaa remontin viivästymistä ainakin neljällä kuukaudella. Remontti palaisi nimittäin suunnittelupöydälle.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Suunnitteluun kuluu maksimissaan kaksi kuukautta, minkä jälkeen on uusi kilpailutus ja päätökset, kertoo tekninen johtaja Pasi Parkkinen.

Jotta budjetissa pysyttäisiin, kaupunki joutuu karsimaan remonttisuunnitelmaa. Suurin budjetin ylitys tuli erikoistekniikassa, joten Parkkinen arvelee ainakin sen joutuvan kriittisen tarkastelun alle. Tarkasteluun joutuisivat myös laatuluokitukset ja korjausasteet.

– Onko sitten suoranaisesti jotain suunnitteluratkaisuja, jotka ovat osoittautuneet liian kalliiksi? Parkkinen pohtii.

Kahdesta asiasta ei kuitenkaan tingitä: Hannikaisen salista ja kirjastosalista. Ne on luokiteltu suunnitelmassa ykköstiloiksi.

– Nämä tilat pidetään edelleenkin korkeatasoisina, Parkkinen lupaa.

Neljän kuukauden viivästys tarkoittaisi sitä, että Nurmes-talon käyttöönotto lykkääntyisi maaliskuulta 2021 kesälle.

Kommentoi

Hae sivuilta