Julkaistu 
Marianne Haverinen

Sudet huolettavat Nurmeksessa - keskustan valtuustoryhmä teki aloitteen

Nurmeksen uuden kunnan valtuuston keskustaryhmä toivoo helpotusta vallitsevaan susitilanteeseen. Arkistokuva: Osmo Kortelainen Nurmeksen uuden kunnan valtuuston keskustaryhmä toivoo helpotusta vallitsevaan susitilanteeseen.

Nurmeksen uuden kunnan valtuuston keskustaryhmä on jättänyt suurpetojen vähentämiseen tähtäävän aloitteen. Se esittää, että Nurmeksen kaupunki linjaisi julkisesti tavoittelevansa kaikkien suurpetojen kannanhoidollisen metsästyksen mahdollistamista.

Aloitteen tavoitteeksi mainitaan eri riistalajien arvostaminen ja turvallisuuden lisääminen suurpetoalueella. Keskustaryhmä huomauttaa, että tällä metsästyskaudella on menetetty ainakin kolme metsästyskoiraa, viisi lammasta ja hanhia, joiden lisäksi on ollut useita läheltä-piti-tilanteita. Aloitteen mukaan erityisesti sudet ovat alkaneet liikkua asutuksen tuntumassa helpon ruoan toivossa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Nurmeksen keskustan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Hannu Mikkilä kertoo, että idea aloitteeseen on tullut Kuhmosta. Siellä kaupunki on linjannut omana kantanaan, että kaikkien suurpetojen kannanhoidollinen metsästys olisi mahdollista lähitulevaisuudessa.

– On tullut paljon yhteydenottoja, että meidän pitäisi keskustapuolueena ottaa paikallisesti kantaa, Mikkilä sanoo.

Aloitteen mukaan susien määrän lisääntyminen uhkaa alueemme aktiivista metsästyskoiraharrastusta ja vähentää kuntalaisten liikkumista luonnossa. Lisäksi vanhemmat ovat huolissaan lastensa turvallisuudesta.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Tai siis tarkemmin, kaikki yksi tietä vievät Murtovaaralle, mutta muuten alueelle pääsee monesta suunnasta. Ennen muinoin Murtovaaran Kruununmetsätorp...
Tämä kesä on ollut itselleni poikkeuksellinen. Höljäkän metsien sijasta olen viettänyt sen kaupungissa. Vaikka iso osa kesästäni onkin mennyt töissä, ...
5.7.2021 lähdin kohti Kajaania, Kainuun prikaatia. Vajaa vuosi myöhemmin 8.6.2022 palasin Nurmekseen. Toki siinä välissä kävin lomilla ja vietin aikaa...