Julkaistu 
Henri Jokela

Porokylän entinen Nuokkari myytiin – uutta käyttötarkoitusta etsitään

Kai Kotivuori ottaa vastaan ideoita entisen nuorisotalon käytöstä. Kotivuoren mielessä on joitain ideoita, mutta ne ovat vielä kypsymässä. Henri Jokela Kai Kotivuori ottaa vastaan ideoita entisen nuorisotalon käytöstä. Kotivuoren mielessä on joitain ideoita, mutta ne ovat vielä kypsymässä.

Nurmeksen kaupunki on myynyt Porokylässä sijaitsevan entisen nuorisotalon 11 000 eurolla yrittäjä Kai Kotivuorelle. Rakennus myytiin tarjousten perusteella. Kauppaan kuului myös talon viereinen ulkorakennus.

– Pidemmän aikaa olin jo miettinyt, että rakennus sijaitsee hienolla paikalla ja on hyvännäköinen, että jos se myyntiin tulee, niin kokeilen onneani, Kotivuori sanoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kotivuori kertoo, että ajatuksia ja ehdotuksia rakennuksen käytölle otetaan avoimin mielin vastaan.

– Rakennus on niin keskeisellä paikalla, eräänlainen Porokylän monumentti. Eri vaihtoehtoja kyllä kuuntelen, hän sanoo.

Joitain ideoita ja ajatuksia rakennukselle on Kotivuoren mukaan jo pyöritelty, mutta ne ovat vielä kypsyttelyvaiheessa.

– Potentiaaliahan rakennuksessa on moneen. Esimerkiksi yrityskäyttöön, tai siihen voisi tehdä vuokrahuoneistoja tai vaikka ihan omakotitalon. Yrityskäyttöön se on monen mahdollisuuden talo piha-alueineen.

Kaupan myötä MLL:n Nurmeksen yhdistys ja perhekahvila Melskula muuttavat uusiin tiloihin Laamilaan. Perhekahvila toimi aiemmin entisessä nuorisotalossa.

– Uudet tilat ovat Laamilan urheilukentän huoltorakennuksen päädyssä, sanoo MLL:n Nurmeksen yhdistyksen puheenjohtaja Ulla Kärki.

Kärki kertoo, että yhdistyksessä on syksyn mittaan kuumeisesti etsitty uusia tiloja perhekahvilan ja yhdistyksen toiminnalle. Uudet tilat varmistuivat viime viikolla.

– Välillä oli vähän tuskaistakin, mutta ihan helpottuneella mielellä nyt ollaan. Se vähän jännittää, miten ihmiset löytävät Laamilaan uusiin tiloihin, kun aiemmat tilat olivat aika keskeisellä paikalla Porokylässä.

Muuttopuuhat Porokylästä Laamilaan osuvat Kärjen mukaan sopivasti yhdistyksen joulutauolle. Tauko päättyy tammikuun puolivälissä, jolloin ensimmäinen perhekahvila taas pyörähtää käyntiin.

Kommentoi

Hae sivuilta