Julkaistu    |  Päivitetty 
Henri Jokela

Valtimon nuorisovaltuustovaalit peruttiin – valtuusto syntyi silti

Siiri Hakkarainen (vas.), Miikka Karppinen ja Tatu Lipponen ovat mukana Valtimon nuorisovaltuustossa. Henri Jokela Siiri Hakkarainen (vas.), Miikka Karppinen ja Tatu Lipponen ovat mukana Valtimon nuorisovaltuustossa.

Valtimon nuorisovaltuusto on valittu. Valinta voitiin järjestää ilman vaaleja, sillä ehdokkaita ilmoittautui määräaikaan mennessä tarvittavat seitsemän henkilöä. Välillä näytti siltä, että ehdokkaita olisi ollut vaaleiksi asti, mutta vaalit peruttiin viime hetkellä tänään keskiviikkona. Seitsenhenkisen nuorisovaltuuston toimikausi kestää kaksi vuotta.

Valtuustoon ensi kertaa valitut Tatu Lipponen ja Miikka Karppinen lähtivät mukaan valtuuston toimintaan, koska haluavat vaikuttaa nuorten asioihin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Tuntui vain hyvältä idealta lähteä mukaan, Lipponen tuumaa.

– Tuli tilaisuus, niin päätin siihen tarttua, Karppinen sanoo.

Molemmat toteavat, ettei kokoustaminen jännitä, ainakaan paljoa. Ensimmäinen kokous pidetään tammikuun puolivälin tienoilla.

Nuorisovaltuustossa viime kaudella puheenjohtajana toiminut Siiri Hakkarainen päätti jatkaa valtuustossa hyvien kokemusten pohjalta.

– Pääsee vaikuttamaan asioihin. Ja kun on jo kokemusta, niin voin auttaa, että toiminta saadaan nopeasti pystyyn. Ja onhan tämä tosi mukavaa, Hakkarainen sanoo.

Hakkarainen kertoo, että uuden valtuuston toimintaa helpottaa nyt se, että toimintabudjetti on etukäteen tiedossa.

– Nyt kun tietää heti, että rahaa on tietty määrä, niin osaa paremmin suunnitella asioita.

Nuorisovaltuustolla on nuorisopäällikkö Martti Piirosen mukaan oikeasti vaikutusmahdollisuuksia.

– Todella tärkeä juttu, että valtuusto saatiin. Näin nuoret pystyvät yhdessä toimimaan ja vaikuttamaan alueensa nuorten asioihin.

Nuorisovaltuustolla on puhe- ja läsnäolo-oikeus kaupunginvaltuuston kokouksissa.

– Se on Valtimon paikallisääni nuoria koskevissa asioissa. Kaupunki varmasti kuuntelee nuoria hyvin tarkasti, Piironen sanoo.

Lipposen, Karppisen ja Hakkaraisen lisäksi valtuustoon kuuluvat Roope Siira, Arttu Lipponen, Aamu Dorff ja Aaro Kanervo.

Kommentoi

Hae sivuilta