Julkaistu 
Marianne Haverinen

Osoitteita uusiksi – ainakin 150 kiinteistöä saa uuden osoitteen kuntaliitoksessa

Maankäyttösuunnittelija Stiina Seitavuo ja karttapalvelun hoitaja Timo Pyykönen esittelevät kuntaliitoksen tuomia muutoksia kartalta. Marianne Haverinen Maankäyttösuunnittelija Stiina Seitavuo ja karttapalvelun hoitaja Timo Pyykönen esittelevät kuntaliitoksen tuomia muutoksia kartalta.

Nurmeksen ja Valtimon kuntaliitoksen vuoksi ainakin 150 kiinteistöä joutuu muuttamaan osoitettaan. Kaikki osoitemuutokset tulevat voimaan samaan aikaan vasta ensi syksynä.

Kuntaliitoksen myötä ainakin 11 tien nimet joudutaan muuttamaan päällekkäisyyksien vuoksi. Tien nimi muutetaan sillä puolen kuntarajaa, jossa tien varrella on vähemmän kiinteistöjä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Nurmeksessa uuden nimen saavat Jokirannantie, Ristivaarantie ja Roukkajantie. Valtimolla puolestaan nimet vaihtuvat Jaakkolantiellä, Korpivaarantiellä, Koulukadulla, Pirttimäentiellä, Nurmeksentiellä, Varpuvaarantiellä ja Torikadulla.

Talonnumerointi muuttuu sellaisilla teillä, jotka jatkuvat samannimisinä nykyisen kuntarajan yli. Numerointi muutetaan siellä päässä, jossa on vähemmän kiinteistöjä.

Nurmeksessa talojen numerointia muutetaan Heinäjoentiellä, Ikosenmäentiellä, Kajaanintiellä, Neitivirrantiellä, Ruohomäentiellä ja Tetrivaarantiellä, Valtimolla puolestaan vain Hoikantiellä. Erikseen on ratkaistava myös se, kummalla puolen kuntarajaa uusitaan Itälahdentien ja Viettolantien talonumeroinnit, sillä molemmin puolin kuntarajaa on saman verran kiinteistöjä.

Osoiteuudistuksista vastaava Valtimon teknisen toimen toimistosihteeri Pekka Ratilainen kertoo, että ratkaistavana ovat vielä tiet, joiden nimi muuttuu kuntarajalla. Tällaisia ovat Kajaanintie ja Nurmeksentie sekä Saramontie ja Sivakantie.

Ratilainen on aloitellut työtä ”iltapuhteena” muiden kuntaliitoskiireiden keskellä. Täysipäiväisesti hän pääsee asiaan kiinni vasta tammikuun puolivälin jälkeen.

– Otan kohteisiin yhteyttä niin hyvissä ajoin keväällä kuin mahdollista, ja liikun maastossa ja pihapiirien liepeillä mittailemassa ja kartoittamassa tilannetta, Ratilainen kertoo.

Uusien tiennimien valinnassa Ratilainen huomioi myös asukkaiden mielipiteitä. Valtimon Torikadun uudesta nimestä järjestetään jopa nimikilpailu.

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta