Julkaistu 
Anu Saarelainen

Hyvää mieltä Nurmeksen ja Valtimon kuntaliitosjuhlissa – "On kyllä syytäkin juhlia"

Airi ja Juha Hakkarainen nauttivat Koivurinteen Erän valmistamaa lohikeittoa. Anu Saarelainen Airi ja Juha Hakkarainen nauttivat Koivurinteen Erän valmistamaa lohikeittoa.

Nurmeksen ja Valtimon kuntaliitosta juhlittiin Valtimo-talossa uudenvuodenaattona. Lohikeittoannoksia kului 750. Kaikkiaan väkeä arvioitiin juhlissa käyneen noin 800. Juhlijoita saapui sekä Valtimolta että Nurmeksesta, josta Valtimo-talolle oli järjestetty linja-autokuljetus. Kuljetusta osattiin hyödyntää hyvin.

– Hienoa, että täällä on porukkaa. On kyllä syytäkin juhlia, sanoivat valtimolaiset Juha ja Airi Hakkarainen lohikeittoa maistellessaan.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kuusivuotiaat valtimolaiset serkukset Peetu Piirainen ja Jaakko Piirainen ottivat ilon irti partiolaisten järjestämällä temppuradalla.

– Parasta ovat renkaat, Peetu arvioi ja muisti sitten, että aika hauska oli myös trampoliini.

Äidit Hanna Kuivalainen ja Emma Piirainen olivat mielissään siitä, että lapset on huomioitu juhlassa hyvin. Erityisesti lapsia varten oli järjestetty temppurata sekä sirkusesitys ja sirkustyöpaja. Sirkus Supiaisen valodiapolo-esitys toki viehätti myös aikuisia.

– Hyvä, että juhla järjestettiin täällä Valtimolla. Ei meidän olisi tullut lähdettyä Nurmekseen, Kuivalainen arveli.

Nelituntisessa juhlassa riemua riitti illan aloittaneista sirkustempuista illan päättäneisiin Blue Notes -orkesterin tanssisäveliin saakka. Ilotulitusrakettien paukuttelun korvasi puolen tunnin välein esitetty valoshow, joka keräsi kiitosta varsinkin lapsiperheiltä.

Juhlassa heitettiin hyvästit Valtimon kunnalle valokuvin ryyditetyn historiikin kautta. Historian oli koonnut Lions Club Valtimo, ja sen lukivat Valtimon partiolaiset. Kuvakavalkaadi kertoi Valtimon ja Valtimon kunnan menneistä vuosikymmenistä.

Juhlapuheessaan kaupunginjohtaja Asko Saatsi muistutti, että kuntaliitos on herkkä prosessi.

– Kuntaliitoksessa tärkein asia on yhteisen kulttuurin luominen ja sen jälkeen tämän vaaliminen. Olemme tässä työssä nyt vasta alkumetreillä, hän sanoi.

Kommentoi

Hae sivuilta