Julkaistu 
Risto Kuittinen

Hyvästit seniorikortille – Nurmeksen seniorit siirtyivät e-passin käyttöön

Senioreiden e-passin lunastukset alkoivat 2. tammikuuta Nurmeksen kaupungitalolla. Risto Kuittinen Senioreiden e-passin lunastukset alkoivat 2. tammikuuta Nurmeksen kaupungitalolla.

Vuodesta 2003 Nurmeksen kaupungilla käytössä ollut yli 65-vuotiaiden seniorikortti korvataan tänä vuonna e-passilla. Samalla ikäihmisten tuettu liikunta siirtyy elektroniseen aikaan, koska e-passi käyttää tunnistautumiseen matkapuhelinnumeroa, eikä passista tule erillistä korttia lompakon täytteeksi.

– Kun ilmoittaa puhelinnumeronsa liikunta-alan palveluntarjoajalle, sitä käytetään tunnistautumiseen ja palveluntarjoaja kuittaa palvelun hinnan e-passin saldosta, kertoo Nurmeksen kaupungin hyvinvointijohtaja Petri Moilanen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Suurin ero e-passin ja vanhan seniorikortin välillä on kaupungin maksaman tuen määrässä. E-passin saa lunastettua 25 euron omavastuun hintaan, jolloin kaupunki lataa e-passiin 200 euroa. Seniorikortissa kaupungin tuki oli suurimmillaan noin 140 euroa maksavassa versiossa, jolla pääsi kaksi kertaa viikossa kylpylään koko vuoden ajan keskikesää lukuun ottamatta.

E-passin omavastuu oikeuttaa pääsyn ilman erillistä maksua Nurmeksen soveltavan liikunnan ryhmiin lukuun ottamatta allasjumppaa.

Kaupunki laskee e-passin vuosikustannuksiksi 150 000 euroa, ja passia voi käyttää vain järjestelmään rekisteröityneiden liikunta-alan toimijoiden palveluihin. Passia voi käyttää muuallakin kuin Ylä-Karjalan alueella.

– Ajatuksena on, että se riittää 750 henkilölle, Moilanen laskee.

Entisen Valtimon kunnan asukkaat saavat e-passin käyttöönsä vasta 7. tammikuuta alkaen, kun väestörekisteritiedot ovat päivittyneet. Silloin e-passin lunastaminen alkaa Kuntalaisten talolla.

Yksi ensimmäisten joukossa e-passin käyttöönsä ottaneista oli Alpo Kejonen, joka ei ollut uudistukseen tyytyväinen. Kejosen laskelman mukaan hän kävi viime vuonna Bomban kylpylässä 88 kertaa seniorikorttia näyttämällä.

– Kaikki mahdollisuudet tuli käytettyä. Seniorikorttiin verrattuna e-passi on huomattavasti epäedullisempi ja rajaa eläkeläisiä palveluiden ulkopuolelle, jos omaa rahaa ei ole, Kejonen tuumasi.

Kommentoi

Hae sivuilta