Julkaistu 
Henri Jokela

Yksi top 20 -listan kuumista vaihtoehtomatkakohteista – Äksyt Ämmät pääsi The Guardianin listaukseen

Anne de Richecour, Jean-Marie Murienne, Brigitte Cahour näkövammaisten retkellä Majatalo Pihlajapuussa lumikenkäilemässä talvella 2016. Arkistokuva: Marianne Haverinen Anne de Richecour, Jean-Marie Murienne, Brigitte Cahour näkövammaisten retkellä Majatalo Pihlajapuussa lumikenkäilemässä talvella 2016.

Arvostettu brittiläinen sanomalehti The Guardian listasi 4. tammikuuta julkaistussa nettiartikkelissaan top 20 -listan kuumista vaihtoehtomatkakohteista, joissa kestävä kehitys ja vastuullinen matkailu on otettu huomioon. Euroopan kohteista mainintansa saa myös Suomi ja Helsinki, mutta jutussa kerrotaan myös nurmeslaisesta Äksyt Ämmät -matkailuyrityksestä. Artikkelissa kerrotaan, että Äksyt Ämmät on erikoistunut pieniin ryhmiin ja se järjestää retkiä Pohjois-Karjalan metsiin ja vesistöille sekä majoituksia majataloihin.

Äksyjen Ämmien Minna Murtonen on huomiosta mielissään mutta yllättynyt.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Minulla ei ole hajuakaan, miten olemme listaukseen päässeet. Meillä on briteissä muutama yhteistyökumppanitoimisto, että olisiko heidän kauttaan, Murtonen naurahtaa.

Hän kertoo saaneensa tiedon listaukseen pääsystä myöhään sunnuntai-iltana.

– Yhteistyökumppanitoimistosta tuli viesti, että onneksi olkoon, well done. Onhan se mukava yllätys, sillä olemme puhuneet jo pitkään vastuullisen matkailun puolesta, Murtonen sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta