Julkaistu 
Marianne Haverinen

Koulutien alkuun traktorilla tai mönkijällä – peilijäät tiet aiheuttavat monenlaista harmia Nurmeksessa

Keskiviikkona Lipinlahdessa koulukyytireitti näytti tältä. Pasi Laakkonen Keskiviikkona Lipinlahdessa koulukyytireitti näytti tältä.

Tällä viikolla Nurmeksen syrjäkylillä on liukasteltu peilijäillä teillä. Kaikista pahimmat jäiset mäkipaikat ovat jääneet ajamatta muun muassa koulukyytien, postin ja jätteiden kuljettajilta. Koulukyytejä ajava Olli Kairikko kertoo, että keskiviikkona kaksi lasta piti jättää hakematta kodeistaan jäisten ja mäkisten teiden päästä.

– Lapset pääsivät kuitenkin kouluun, kun vanhemmat kuskasivat lapset ison tien varteen traktorilla ja mönkijällä, Kairikko kertoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Jätekukolla jäi liukkauden takia kaksi tyhjennystä tekemättä Nurmeksessa tällä viikolla. Koko Jätekukon alueella on ollut päivittäin viitisenkymmentä niin kutsuttua hukkanoutoa. Postillakin on jäänyt Nurmeksessa yksittäisiä osoitteita jakamatta, ja jakelu on viivästynyt.

– Pitää koputtaa puuta, mutta toistaiseksi on pysytty tiellä ja pystyssä, kertoo postin Nurmeksen ja Lieksan ryhmävastaava Matti Muikku.

Kotihoidon työntekijöillä ja maitoautojen kuskeilla vaikean kohteen skippaaminen ei ole kuitenkaan vaihtoehto, sillä lääkkeet on toimitettava ja maidot on noudettava. Kotihoidossa muutamia työntekijöitä onkin kaatuillut liukkailla, ja yksi on loukannut itsensä. Sekä kotihoidon autot että maitoautot ovat kuitenkin toistaiseksi pysyneet tiellä.

– Vauhti on vain välillä pidettävä kävelyvauhdissa, minkä vuoksi aikataulut ovat pahasti myöhässä, kertoo maitoauton kuljettaja Ari Saastamoinen.

Kommentoi

Hae sivuilta