Julkaistu 
Tuire Haverinen

Rauhatonta Rauhalassa – ilkivalta-aalto huolestuttaa Nurmeksessa

Lumiurakoitsija Arvi Lipposen ulkovalot revittiin ennen vuodenvaihdetta kahteen otteeseen irti seinästä LVI-talon alueella Rauhalassa. Tuire Haverinen Lumiurakoitsija Arvi Lipposen ulkovalot revittiin ennen vuodenvaihdetta kahteen otteeseen irti seinästä LVI-talon alueella Rauhalassa.

Rauhalan aluetta Pitkällämäellä Nurmeksessa on koetellut ilkivalta-aalto syksystä lähtien. Rauhalantiellä asuvat ja siellä yritystoimintaa pyörittävät kertovat muun muassa, että tietä on suljettu isoin puupöllein LVI-talon kohdalta.

Muun muassa Ville Oinonen on nähnyt kerran puunrunkoja poikittain Rauhalantiellä. Silloin ne olivat tulessa, ja Oinonen ilmoitti asiasta poliisille.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Oli sadekeli, joten puut sammuivat itsestään. Siirsimme ne pois, mutta poliisien tullessa puolen tunnin päästä puut olivat taas tiellä ja poliisit siirsivät ne uudestaan, Oinonen kertoo.

Rauhalantien sulkemisen lisäksi alueella on tapahtunut muutakin häiriköintiä. LVI-talolla toimivat kertovat, että talon seiniin ja oviin on heitetty kiviä ja lumipalloja. Myös ikkunoista on kurkittu.

– Laitoin ennen vuodenvaihdetta ledvaloja seinään, jotta näkisi jotain. Ne oli revitty kahteen kertaan. Lisäksi lämmityspiuhoja on revitty irti aurauskoneista, sanoo lumiurakoitsija Arvi Lipponen.

Talon pihassa olleista autoista on muutamasta rikottu tuulilasi ja osasta rakennuksia on särjetty ikkunoita.

Läheisillä metsäpoluilla lenkkeillyt Juuso Haverinen kertoo alkutalvesta marraskuussa huomanneensa, kuinka sinkkivaijeri oli viritetty kahden puun väliin.

– Se oli sormenpaksuinen vaijeri, joka ei olisi anteeksi antanut. Keräsin vaijerin pois ja vein jäteastiaan.

Vanhempi konstaapeli Miika Kuronen Nurmeksen poliisiasemalta kertoo, että poliisi on käynyt lokakuussa yhdellä tehtävällä Rauhalantiellä. Silloin tien tukkeeksi oli nostettu puita poikittain ja ilmoittajan mukaan ne oli sytytetty palamaan.

Kurosen mukaan poliisi on lisännyt alueella valvontaa eli poliisipartiot ovat käyneet tiheämmin ajelemassa Rauhalantiellä, mutta mitään ei ole nähty.

– Pitää ruveta partioimaan enemmän siellä, jos siellä tällaista on, hän toteaa.

Kommentoi

Hae sivuilta