Julkaistu 
Tuire Haverinen

Ellun laturisteilyn toteutuminen vaakalaudalla – uutta järjestäjää haetaan

Ellun laturisteilyn toteutuminen tänä talvena näyttää epävarmalta. Kuva on viime vuodelta. Arkistokuva: Hanna Laukkanen Ellun laturisteilyn toteutuminen tänä talvena näyttää epävarmalta. Kuva on viime vuodelta.

Ellun laturisteilyn järjestäminen on vaakalaudalla Nurmeksessa tänä vuonna. Hiihdon perusti vuonna 2004 Lasse Haikonen, ja sitä on järjestänyt vuodesta 2015 lähtien LC Nurmes/Pielinen. Lions Club päätti kuitenkin viime keväänä, että se ei enää jatka laturisteilyn järjestämistä. Syynä oli jatkuvasti vähenevä osallistujamäärä.

Uutta järjestäjää laturisteilylle etsii Nurmeksen kaupunki. Kaupunki julkaisi tammikuun alkupuolella Facebook-sivullaan julkaisun hausta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Järjestäjällä on järjestämis- ja tiedotusvastuu. Kaupunki hoitaisi edelleen ladut kuntoon ja Ellun kodalle puita, joita polttaa. Tosin vielä ei tiedä, miten jääladut ovat käytettävissä, selvittää vapaa-aikasihteeri Armi Laukkanen.

Laukkasen mukaan innokkaita järjestäjiä ei ole ainakaan vielä ilmoittautunut hänelle. Jos laturisteily aiotaan pitää, järjestäjän pitäisi olla selvillä viimeistään tammikuun lopussa. Laturisteily on pidetty yleensä helmi–maaliskuun taitteessa.

– Jos joku on kiinnostunut, minuun voi olla yhteydessä, niin voidaan keskustella, millä edellytyksillä tapahtuman voisi järjestää. Jos ei tänä vuonna, niin sitten vaikka ensi vuonna, Laukkanen sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta