Julkaistu 
Henri Jokela

Kaiteeton mutka huolettaa Karhunpäässä – vieressä jyrkkä pudotus vesistöön

Teuvo Parikka (vas.), Esko Komulainen, Ahti Nevalainen ja Pekka Nevalainen ovat huolissaan Karhunpääntien turvallisuudesta. Henri Jokela Teuvo Parikka (vas.), Esko Komulainen, Ahti Nevalainen ja Pekka Nevalainen ovat huolissaan Karhunpääntien turvallisuudesta.

Karhunpääntie on saanut kiiltävän jääpeitteen. Alueen asukkaat ovat huolissaan tien turvallisuudesta. Ihmisiä huolettaa se, ettei eräässä mäkisessä mutkassa ole turvakaidetta, vaikka piennar on olematon ja pudotus vesisyvänteeseen on jyrkkä.

Seitsemän vuoden ajan kaidetta mutkaan yrittänyt saada Esko Komulainen on turhautunut.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Sellaista viestiä on annettu, että asiaa on puitu korkealla tasolla, mutta ei sitä kaidetta siihen tule. Tuossa kun pimeällä ajat kuuttakymppiä ja joku tulee vastaan, käy tie ahtaaksi, Komulainen huokaisee.

Pekka Nevalaisella on omakohtaisia ikäviä kokemuksia mutkasta muutaman vuoden takaa.

– Jokunen vuosi sitten menin tuosta keula edellä mäkeen. Onneksi ei käynyt kuinkaan ja auto saatiin traktorilla vedettyä pois, Nevalainen sanoo.

Molemmat pohtivat, että tiellä on yllättävän paljon vielä raskastakin liikennettä, mutta siitä huolimatta kaide puuttuu.

– Aamun linja-auto kulkee tästä, samoin koulubussi sekä maitoautoja ja puutavaraa ajetaan tästä paljon, Komulainen sanoo.

Hän huomauttaa, että tien reunassa ei ole lainkaan penkkaa, joten tuulisella kelillä tie kerää lunta.

Pohjois-Savon ely-keskuksen aluevastaava Ilkka Puumalainen kertoo, että paikalla ollut puukaide poistettiin, kun se tuli tiensä päähän. Nyt paikalla on sumupaaluja.

– Kun ja jos tietä joskus peruskorjataan, ehkä suunnittelija siihen kaiteen laittaa, mutta nyt sitä ei katsota tarpeelliseksi. Tiellä on kuudenkympin nopeusrajoitus, Puumalainen sanoo.

Tien talvihoito on yleinen puheenaihe Karhunpäässä. Esko Komulaisen ja Pekka Nevalaisen kanssa keskusteluun osallistuvat Ahti Nevalainen ja Teuvo Parikka miettivät, että tien liukkautta saisi torjua nykyistä paljon paremmin.

Erityisesti nelikkoa pohdituttaa, miksi Karhunpääntien muutaman kilometrin pätkä jää hiekoittamatta. Ilkka Puumalainen arvelee sen johtuvan siitä, että tie on luokiteltu talvihoidossa kolmosluokkaan, joten liukkautta torjutaan karhentamalla, joskus hiekoittamalla.

Kommentoi

Hae sivuilta