Julkaistu 
Pertti Meriläinen

Ylä-Karjalan riistanhoitoyhdistys jakoi palkintoja erätulilla – palkitut edustavat metsästyksen tulevaisuutta

Esa Kortelainen (vas.), Hannu Hoskonen ja Antti Nyman luovuttivat reput ja kunniakirjat Milja Nevalaiselle (edessä) ja Titta Kokkoselle. Pertti Meriläinen Esa Kortelainen (vas.), Hannu Hoskonen ja Antti Nyman luovuttivat reput ja kunniakirjat Milja Nevalaiselle (edessä) ja Titta Kokkoselle.

Nurmeksen ja Valtimon riistanhoitoyhdistysten liitos toteutui tämän vuoden alussa. Uuden yhdistyksen ensimmäinen toimintavuosi käynnistyi perjantaina Kotilanvaaralla järjestetyssä erätulitapahtumassa, jossa Riistapäällikkö Juha Kuittinen kehui yläkarjalaisia metsästäjiä hallintouudistuksen esimerkillisiksi edelläkävijöiksi.

Ylä-Karjalan riistanhoitoyhdistyksen ensimmäiset palkitsemiset osoittivat nekin ennakkoluulottomuutta. Vuoden 2019 erähenkilöksi valittiin Titta Kokkonen ja nuoreksi erähenkilöksi Milja Nevalainen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Yhdistyksen johto yllättyi iloisesti, kun rakovalkeiden ja makkaranuotioiden äärelle saapui noin 150 metsästyksen harrastajaa.

– Nurmeksen yhdistys lopetti erätulien järjestämisen toistakymmentä vuotta sitten, kun osallistujamäärä hupeni. Nyt näyttää hyvältä, sanoi Ylä-Karjalan riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Esa Kortelainen yleisöjoukkoa katsellessaan.

Riistanhoitoyhdistyksen varapuheenjohtaja Antti Nyman kertoi, että palkittavia valittaessa haluttiin korostaa metsästysharrastuksen muutosta ja tulevaisuutta.

Samaa korosti vuoden erähenkilö Titta Kokkonen.

– Kun aloitin eränkäynnin 20 vuotta sitten, metsästävä nainen tai tyttö oli kummajainen. Nyt se on ihan normaalia.

Kymmenvuotias Milja Nevalainen nousi otsikoihin syksyllä ammuttuaan isänsä kanssa kahdeksanpiikkisen uroshirven.

Ampumaharrastuksen tyttö aloitti jo ennen kouluikää. Viime kesänä hän läpäisi eräleirillä Kourukoskella metsästäjätutkinnon lähes virheittä.

– Ei se ollut vaikea, Milja kertoi.

Kommentoi

Hae sivuilta