Julkaistu 
Marianne Haverinen

Nurmekseen nousi uusi erämatkailubrändi – "Ei mitään massaturismia"

Bomba Wildlife -brändin takaa löytyvät Kourun erä- ja luontopalvelun Vellu Lipponen (vas.) sekä Pielisen Retken Hanna Jänönen ja Toni Helander. Marianne Haverinen Bomba Wildlife -brändin takaa löytyvät Kourun erä- ja luontopalvelun Vellu Lipponen (vas.) sekä Pielisen Retken Hanna Jänönen ja Toni Helander.

Nurmeksessa julkistettiin tänään uusi kansainvälinen matkailubrändi. Kyseessä on kahden pienen matkailuyrittäjän Pielisen Retken ja Kourun erä- ja luontopalvelun yhteinen tuotos: Bomba Wildlife.

– Bombahan on Nurmeksen matkailun vetonaula. Usein turisti tulee Bomballe eikä Nurmekseen, perustelee brändin nimeä Toni Helander Pielisen Retkestä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Wildlife taas kuvastaa sitä, mitä me teemme. Se sisältää metsästyksen, kalastuksen ja kaiken muun ulkona tapahtuvan aktiviteetin, jatkaa Hanna Jänönen Pielisen Retkestä.

Brändin alla markkinoidaan täyden palvelun paketteja, joihin kuuluvat matkat, aktiviteetit ja ruokailut. Helander vie turisteja kalalle, Jänönen vaeltamaan ja Kourun erä- ja luontopalvelujen Vellu Lipponen metsästämään.

Pielisen Retki ja Kourun erä- ja luontopalvelut ovat tehneet yhteistyötä aiemminkin.

– Metsästys ja kalastus kulkevat käsikädessä, siitähän se lähti. Ollaan molemmat pieniä yrityksiä, ja kimpassa ollaan isompia, Helander avaa.

Helanderin ja Lipposen mukaan yhteistyötä on helppo tehdä samoilla arvopohjilla. Tärkeintä on kestävä kehitys, joka tarkoittaa muun muassa eettistä kalastusta ja metsästystä.

– Totta kai seurataan riistakantoja ja suunnitellaan sen mukaan paketteja. Ei ole tarkoitus mitään massaturismia tuottaa, Lipponen sanoo.

Uutta brändiä viedään maailmalle jo ensi viikolla järjestettävillä Euroopan suurimmilla erämessuilla Jagd und Hundissa. Messureissun rahoittaa Pikesin yritysryhmähanke, jonka kautta yrittäjät ovat rakentaneet kansainvälistä brändiään yhdessä Sastan kanssa.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Viime talvena asunnossani oli hämähäkki. Sen huomasi ensimmäisenä veljeni, joka osoitti seinällä killuvaa ötökkää vierailunsa lopuksi. Mikäs siinä, aj...
Olen nyt ollut vuoden verran virallisesti joensuulainen. Blogini alkuperäinen teema olikin muutto ja uuteen arkeen sopeutuminen. On siis tilannekatsau...
Vanhaksi ehdin, ennen kuin tulin käyneeksi Tornionlaaksossa ajan kanssa. Kun tilaisuus tuli, pääsin tutustumaan ihan toisenlaiseen todellisuuteen. Kor...