Julkaistu 
Risto Kuittinen

Kuhina kävi sepelinjaossa – "Onko tämä aprillia?"

Marketta Taskinen täytti ämpäriään lähes viimeisillä astian sepeleillä Porokylän torilla torstaiaamuna. Risto Kuittinen Marketta Taskinen täytti ämpäriään lähes viimeisillä astian sepeleillä Porokylän torilla torstaiaamuna.

Nurmeksen päätös jakaa hiekoitussepeliä nostatti hymynkareita sepeliastioiden ympärillä varhain torstaiaamuna. Kaupunki on jakanut sepeliä kuntalaisille keskiviikosta lähtien kauppatorilla ja Porokylän torilla sekä tästä päivästä lähtien Valtimon torilla.

Torstaiaamun valjettua ainakin Porokylän sepeliastia esitteli jo pohjaansa, kun viimeisiä sepelejä sankoon ammensi nurmeslainen Marketta Taskinen. Astiasta oli hävinnyt alle päivässä 600 kiloa sepeliä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Mietin jo, onko tänään huhtikuun ensimmäinen päivä ja onko tämä aprillia, kun luin aamulla Ylä-Karjalaa. Aamun paras tieto, Taskinen hymyili.

Samalle astialle saapui myös Esa Piironen.

– Samaa minäkin mietin, että aprillipilalta tuntui, Piironen naurahti.

Piironen kuitenkin kehui kaupungin päätöstä jakaa sepeliä viisaaksi.

– Onhan tämä poikkeuksellinen tilanne. Tulee varmasti edullisemmaksi jakaa sepeliä kuin hoitaa liukastuneita, Piironen mietti.

Nurmeksen torien sepeliasioita on tänään täytetty jo kolme kertaa ja Valtimollakin kerran. Astioita täyttänyt koneenkuljettaja Petri Kämäräinen laskee, että sepeliä on mennyt vähintään jo 6 000 litraa.

– Kuhina on käynyt. Sepeliä on mennyt yllättävänkin paljon, mutta kun ilmaisella saa, niin eihän se ihme ole, Kämäräinen sanoo.

Kämäräinen tuumaa, että toreilla on ollut nähtävillä vähän hamstraustakin, kun sepelinhakijat ovat lastanneet tavaraa jopa peräkärryyn.

– Vähän pitäisi olla maalaisjärkeä tässä, että sepeliä riittäisi kaikille. Laitettiin jo laput sinne, että yksi ämpärillinen per hakukerta, Kämäräinen sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta