Julkaistu 
Marianne Haverinen

Yöpäivystys veitsen terällä – Siun sote vähentäisi 150 henkilötyövuotta

Siun soten toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen esitteli tänään julkisuuteen yt-neuvottelujen tuloksia. Marianne Haverinen Siun soten toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen esitteli tänään julkisuuteen yt-neuvottelujen tuloksia.

Siun soten yt-neuvottelut päättyivät eilen torstaina. Nurmeksen kannalta yksi merkittävimmistä neuvottelutuloksista oli Nurmeksen terveysaseman yöpäivystyksen lopettaminen. Kyseessä ei ole kuitenkaan vielä päätös, vaan yhtymähallitus päättää ensi viikon perjantaina, hyväksyykö se neuvottelutuloksen.

Yt-neuvotteluissa päädyttiin kaikkiaan 150 henkilötyövuoden vähentämiseen. Noin 60 henkilöä irtisanotaan, minkä lisäksi 40 määräaikaisuutta päättyy ja 50 tehtävää tai virkaa jää täyttämättä eläköitymisten myötä. Vähennettävistä käsipareista suurin osa lähtee hallinnosta ja suunnittelusta ja noin viidennes asiakastyöstä. Lomautuksia ei ole tulossa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Siun soten toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen ei ota vielä kantaa paikallisiin lukuihin. Hän kuitenkin myöntää, että suuri osa vähennyksistä kohdistuu Joensuuhun.

– Tosi vähän muualla maakunnassa on hallintoon liittyviä tehtäviä, hän huomauttaa.

Henkilöstösäästöt kattavat vain 37 prosenttia esitetyistä säästöistä. Niiden lisäksi säästötoimiin kuuluu muun muassa toimitilojen käytön tehostamista ja ostopalvelujen vähentämistä. Kaikkiaan toimilla on tarkoitus säästää noin 20 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Hae sivuilta