Julkaistu 
Aki Kinnunen

Aarne Halosen muistohiihdoissa ennätysmäärä kisaajia – Ainoa valtimolainen osallistuja pokkasi voiton M45-sarjassa

Anita Korva oli muistohiihtojen ehkä tunnetuin urheilija, paitsi viime talven MM-menestyksen, myös somejulkisuuden perusteella. Aki Kinnunen Anita Korva oli muistohiihtojen ehkä tunnetuin urheilija, paitsi viime talven MM-menestyksen, myös somejulkisuuden perusteella.

Lauantaiset Aarne Halosen muistohiihdot on vallitsevan lumitilanteen takia talven suurin maastohiihtokilpailu Pohjois-Karjalassa. Valtimon Vasaman järjestämissä perinteisen hiihtotyylin kisoissa oli lähes 220 osanottajaa. Se on enemmän kuin ehkä koskaan.

– Viime vuosina muistohiihdoissa on osanottajia ollut suurin piiirtein keskimäärin 80, vertasi kilpailun johtaja Mari Roininen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Yli kahdensadan osanottajan joukossa oli vain yksi Vasaman edustaja. Matti Roininen pokkasi M45-sarjassa viidellä kilometrillä komeasti kultaa huippuajalla 13:57.3.

– Ratkaisevana tekijänä voitossa oli varmaan se kuuluisa päivän kunto. Vaikutuksensa lienee ollut myös kotikenttäedulla, kun matkarasitusta ei ole ja latu on tuttu. Näin tänä päivänä, ensi kerralla kuka tahansa muu voi voittaa. Aina on suuri juhlapäivä, kun saa numerolapun rintaansa laittaa, Roininen analysoi.

Ennakkosuosikki piti pintansa miesten yleisessä sarjassa, kun Jämin Jänteen Markus Vuorela voitti 15 kilometrin matkan ajalla 38:25.1.

– Eipä yhtään väsyttänyt. Jaksoin takoa loppua kohti ihan samaa vauhtia, Vuorela kommentoi kisan kulkua.

Naisten yleisen sarjan voitti viidellä kilometrillä Hämeenlinnan Hiihtoseuran Anni Kainulainen ajalla 13:54.60. Voitto ei Kainulaiselle ollut mikään yllätys, onhan vire ollut hyvä ja olo tuntunut koko viikon pirteältä.

– Tuntui siltä, että olisin jaksanut samaa tahtia vaikka kymmenen kilometriä, Kainulainen sanoi.

Kommentoi

Hae sivuilta