Julkaistu 
Anu Saarelainen

Tonnikalalle haastaja – Pielisen Kalajaloste kilpailee järvikalalla purkkikalamarkkinoilla

Joosua Tolvanen esittelee tonnikalan haastajia uuden tuotantolinjan edustalla. Anu Saarelainen Joosua Tolvanen esittelee tonnikalan haastajia uuden tuotantolinjan edustalla.

Säilyketonnikala on saanut Nurmeksesta haastajan. Pielisen Kalajaloste on tuonut pari viikkoa sitten markkinoille uuden tuotesarjan, joka helppokäyttöisyydessään kilpailee tonnikalan kanssa. Sarjaan kuuluu luonnonkala, kirjolohi ja savukirjolohi.

Uuden säilykekalasarjan tuotantoa varten Pielisen Kalajaloste on tekemässä kahden miljoonan euron investoinnit. Laajennusosa on jo valmistunut, ja tuotanto on siellä alkanut, mutta kaikki uudet laitteet eivät vielä ole valmiit.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Koneet on kehitetty varta vasten Pielisen Kalajalosteen käyttöön. Yhdellä tuotantolinjalla uusia tuotteita on jo saatu markkinoille.

– Uutta tuotantotilaa on tullut yli tuhat neliötä. Linjastoja järjestellään vielä, kun loputkin uudet laitteet tulevat, kertoo työnjohtaja Joosua Tolvanen.

Laajennus on jo viides Pitkäkoskella toimivan perheyrityksen vuonna 1994 alkaneessa historiassa.

Ajatus purkkitonnikalan haastajan kehittämisestä on yrittäjä Markus Tolvasen. Hän teki tuotekehitystä ideansa parissa kaksi vuotta. Kokeiluja hän arvelee olleen noin sata ennen kuin tuote oli valmis.

– Alun perin ideana oli, että saadaan hyödynnettyä kalastuksen sivutuotteet, jotka ovat menneet tähän saakka lähinnä minkinrehuksi, Tolvanen kertoo.

Sivutuotteilla hän tarkoittaa vähempiarvoisena pidettyä kalaa, kuten lahnaa, säynävää ja pasuria. Niitä myydään nyt purkitettuna nimellä luonnonkala. Tolvanen halusi tehdä kotimaisesta järvikalasta tuotteen, joka on mahdollisimman lähellä säilyketonnikalaa.

– Tämä on kyllä monikäyttöinen, ja sillä voi hyvin korvata tonnikalan tonnikalaruokaresepteissä, Joosua Tolvanen sanoo.

Tuotteen eettisyyden ja kotimaisuuden uskotaan kiinnostavan asiakkaita. Suomalaiset särkikalat, joihin myös lahna kuuluu, ovat WWF:n suosittelemien vastuullisten kalavalintojen listalla.

Kommentoi

Hae sivuilta