Julkaistu 
Risto Kuittinen, Anu Saarelainen

Vuonna 2019 syntyneitä juhlittiin rotinakahveilla – "Nurmes on hyvä paikka lapsiperheille"

Oskari Karppista hymyilyttää isä Mikko Karppisen sylissä. Anu Saarelainen Oskari Karppista hymyilyttää isä Mikko Karppisen sylissä.

Vuoden alussa julkaistut Tilastokeskuksen ennakkoväestötiedot tuottavat vuosittain kuvaa muun muassa siitä, miten syntyvyys, kuolleisuus ja muuttoliike vaikuttavat väestöön. Nurmeksessa viime vuonna syntyi 38 vauvaa ja Valtimolla yhdeksän. Määrät jäävät selvästi vuodesta 2018, jolloin Nurmeksessa oli poikkeuksellisen hyvä vauvavuosi 57 vauvalla ja Valtimollakin syntyi 14 vauvaa.

Nurmeksen kaupunginjohtaja Asko Saatsi sanoo, että yksittäisten ennätysten tai huonojen syntyvyyslukujen sijaan on tärkeämpää seurata pidempiä ajanjaksoja ja alle 15-vuotiaiden määrää kokonaisuutena.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Päiväkoti- ja kouluverkkoa voidaan katsoa, jos tämä matalan syntyvyyden taso jatkuu yhdistyneessä kunnassa vielä 2–3 vuotta.

Viime vuonna Nurmeksessa syntyneitä vauvoja juhlittiin maanantaina rotinakahveilla MLL:n Nurmeksen yhdistyksen perhekahvilassa Laamilassa.

– Rotinakahvit ovat Pohjois-Karjalassa ja myös meillä pitkään jatkunut perinne. Olemme halunneet juhlia perheiden kanssa uusia vauvoja, sanoi yhdistyksen puheenjohtaja Ulla Kärki.

Rotinakahveille saapui muun muassa 5 kuukautta vanhan Oskarin ja kaksi vuotta vanhemman Aleksanterin isä Mikko Karppinen.

– Nurmes on hyvä paikka lapsiperheille, hän sanoi.

Se häntä kuitenkin harmittaa, että harrastustoiminta on Nurmeksessa vähentynyt, etenkin urheiluseuratoiminta.

– En kyllä tiedä, minkä verran harrastusmahdollisuuksilla on vaikutusta asuinpaikkakunnan valintaan. Ehkä se on enemmän työpohjainen ratkaisu, eikä sillä ehkä vielä silloin ole niin suurta merkitystä, kun lapset ovat pieniä. Mutta kun he ovat vanhempia, saatetaan paikkakunnalta jopa muuttaa pois harrastusten perässä.

Kommentoi

Hae sivuilta