Julkaistu 
Marianne Haverinen

Paluu yhteispäivystykseen Lieksan kanssa? – "Nyt voisi olla aika taas istua yhteiseen pöytään"

Yöpäivystys Nurmeksen terveysasemalla lakkaa. Arkistokuva: Anu Saarelainen Yöpäivystys Nurmeksen terveysasemalla lakkaa.

Siun soten yhtymähallitus hyväksyi viime perjantaina yt-neuvottelujen tuloksen. Se tarkoittaa muun muassa Nurmeksessa yöpäivystyksen loppumista ja koko maakunnassa noin 60 työntekijän irtisanomista.

Hallitus teki päätöksensä kahden äänestyksen jälkeen. Molemmat vastaesitykset tarkoittivat käytännössä neuvottelutuloksen hylkäämistä, koska pakettia ei voinut hallituksessa muuttaa. Vain Nurmeksen, Kiteen ja Lieksan edustajat sekä Joensuun kolmas edustaja äänestivät neuvottelutuloksen hyväksymistä vastaan, jolloin neuvottelutulos hyväksyttiin äänin 7–4.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Nurmeslainen Siun soten yhtymähallituksen puheenjohtaja Matti Kämäräinen kertoo, että Nurmeksen yöpäivystys on kyseenalaistettu jo kolme kertaa aiemminkin. Nytkään Kämäräinen ei ole vielä luovuttamassa, vaan hän muistuttaa, että yhtymävaltuusto joutuu vielä päivittämään talousarvion neuvottelutuloksen pohjalta. Kokous on 20. helmikuuta.

– Silloin varmaan käydään arvokeskustelua päivystysasioista. Valtuustohan on ylin päättävä elin.

Kämäräisen mukaan Nurmeksen valtuusto ottaa päivystysasiaan kantaa 27. helmikuuta järjestettävässä kokouksessa.

Yt-neuvottelujen tuloksena Lieksasta loppuu ilta- ja viikonloppupäivystys, mutta Nurmeksessa ne säästettiin. Nyt Kämäräinen väläyttää vaihtoehtoa, että palattaisiin yhteispäivystykseen Lieksan kanssa. Tuolloin ilta-, viikonloppu- ja yöpäivystys järjestettäisiin vuoroviikoin Lieksassa ja Nurmeksessa.

– 2010-luvun alussa se toimi erittäin hyvin, mutta Lieksa sanoi sen irti. Nyt voisi olla aika taas istua yhteiseen pöytään.

Kommentoi

Hae sivuilta