Julkaistu 
Henri Jokela

Sasta ehdolla Vuoden markkinointiteko -palkinnon saajaksi – "Kotimaisuuden arvostus on nyt nousussa"

Sastan 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi valmistettu sarkahattu. Arkistokuva: Mika Rinne Sastan 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi valmistettu sarkahattu.

Nurmeksesta koko maailman tietoisuuteen ponnistanut Sasta on nyt kaikkien huulilla. Vaatevalmistaja voitti sarkavillaisilla Kaarna-housuillaan viime viikolla kansainvälisen Scandinavian Outdoor Award -palkinnon, ja tällä viikolla muotikaupan liitto Fashion Finland valitsi Sastan juhlavuoden yhteistyökuvion ehdolle Vuoden markkinointiteko -palkinnon saajaksi. Sasta juhlisti 50-vuotisjuhlavuottaan tekemällä viisi yhteistyömallistoa eri kotimaisten yritysten kanssa.

Vuoden markkinointiteko -palkinto jaetaan 28. helmikuuta Designmuseossa järjestettävässä palkintogaalassa. Palkinnon saajan päättää 7-henkinen tuomaristo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Sastan toimitusjohtaja Juha Latvala on ehdokkuudesta mielissään, mutta myös yllättynyt.

– Tätä emme osanneet odottaa. Hieno juttu, että meidän juhlavuotemme on huomioitu ja ymmärretty myös sen teema. Emme halunneet vain paukutella omia henkseleitä, vaan tuoda esiin koko alaa ja suomalaista suunnittelua keskusteluun, Latvala sanoo.

Hän muistuttaa, että kilpailu ulkomaisia toimijoita vastaan on kovaa, joten on hienoa, että kotimaiset suunnittelijat ja brändit saavat enemmän näkyvyyttä.

Idea juhlavuoden viettoon yhteistyömallistojen merkeissä lähti Latvalan mukaan liikkeelle jo jonkin aikaa vallinneesta yleisestä keskustelusta ja siitä, että ulkomainen tuote koetaan hienommaksi kuin kotimainen.

– Se ajatus on kuitenkin muuttumassa. Kotimaisuuden arvostus on nyt nousussa.

Kommentoi

Hae sivuilta