Julkaistu 
Anu Saarelainen

Maltillisella linjalla – Nurmeksessakin on pyöritelty erilaisia vaihtoehtoja yöpäivystyksen turvaamiseksi

Yöpäivystyksen säilyttämiseen Nurmeksen terveysasemalla haetaan vielä ratkaisuja. Anu Saarelainen Yöpäivystyksen säilyttämiseen Nurmeksen terveysasemalla haetaan vielä ratkaisuja.

Nurmeksessa, Lieksassa ja Kiteellä ei haluta suostua päivystyspalvelujen heikentämiseen. Siun soten tarkoituksena on säästösyistä lopettaa Nurmeksesta yöpäivystys ja Lieksasta ja Kiteeltä ilta- ja viikonloppupäivystys. Päivystysheikennykset ovat osa yt-neuvottelujen tulosta.

Nurmeksen kaupunki ei ole toistaiseksi ottanut virallisesti kantaa Siun soten säästötoimiin. Sen sijaan Lieksa on lähtenyt vastarintaan ja julkaissut asiasta ärhäkän tiedotteen. 

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Olemme valinneet maltillisen linjan. Annamme nyt työrauhan Siun soten valtuustolle, joka kokoontuu torstaina, sanoo Nurmeksen kaupunginjohtaja Asko Saatsi.

Hänen mukaansa yöpäivystyksen lopettamissuunnitelmaan on kuitenkin syytä puuttua.

– Yöpäivystyksen lopettaminen vaikuttaisi kuntalaisten turvallisuuden tunteeseen, Saatsi sanoo.

Nurmeksessa on kuitenkin mietitty erilaisia vaihtoehtoja yöllisen lääkäripäivystyksen turvaamiseksi. Saatsin mukaan kaupunginhallitus odottaa ensin, syntyykö päivystysjärjestelyistä Siun soten valtuustossa poliittista ratkaisua. Kaupunginhallitus ja -valtuusto käsittelevät asiaa vasta maaliskuussa.

– Lieksassa on pohdittu neljää eri vaihtoehtoa. Nurmeksella etenemisvaihtoehtoja on kolme, Saatsi kertoo.

Kommentoi

Hae sivuilta