Julkaistu 
Henri Jokela

Aurat vaihtuneet hiekoitus- ja suolauskalustoon – liukkaus työllistää Destian ja kaupungin väkeä

Liukkaat kelit ovat vaatineet ahkeraa hiekoitusta. Henri Jokela Liukkaat kelit ovat vaatineet ahkeraa hiekoitusta.

Lunta tulvillaan ei ole raikas talvisää. Leuto talvi on taannut sen, että lunta ei ole tarvinnut teiltä ja kaduilta juurikaan aurata Ylä-Karjalassa. Lumen asemesta harmia on aiheuttanut jää ja liukkaus. Destian työmaapäällikkö Mika Halonen toteaa, että liukkauden torjunnalle on ollut selvästi enemmän tarvetta kuin lumen auraamiselle.

– Mitään suoranaista yksittäistä ongelmakohtaa ei ole. Talvi on ollut hankala tasaisesti koko maakunnan alueella. Sorateillä on kyllä ollut kohtuuttomankin paljon vesijäätikköä, Halonen sanoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Destian lisäksi talven liukkaat kelit ovat työllistäneet myös Nurmeksen kaupunkia. Kuntatekniikan mestari Mika Tuhkanen päivittelee talven olleen tähän asti hyvin hankala.

– Lumen aurausta ei ole niin paljoa ollut, mutta hiekan ja sepelin menekki on kovaa. Niitä on mennyt ainakin tuplaten normaaliin talveen verrattuna, Tuhkanen sanoo.

Hän kertoo, että työntekijät pörräävät liukkauden kimpussa ahkerasti ja liki jatkuvalla syötöllä.

– Kyllä liukkaus on työllistänyt. Aamulla kun on tehty hiekoituskierros, niin muutaman tunnin päästä sen saa tehdä uudestaan, Tuhkanen kuvailee.

Kommentoi

Hae sivuilta