Julkaistu 
Henri Jokela

Pehmohiiri ommellen ja huopapaloista fantasiakilpikonna – Porokylän koulun askartelukerhossa paneudutaan askartelun maailmaan

Eveliina Korkalainen ahersi askartelukerhossa pehmohiirtä. Henri Jokela Eveliina Korkalainen ahersi askartelukerhossa pehmohiirtä.

Porokylän koululla koulupäivä on jo päättynyt, mutta osalla oppilaista ei ole lainkaan kiire kotiin. Muutamat oppilaat suuntaavat tekstiilityön luokkaan ja paneutuvat askartelun maailmaan koulun askartelukerhossa.

Ensimmäisellä luokalla oleva Eveliina Korkalainen ahertaa pehmohiiren parissa. Hiiri on jo melkein valmis. Siltä puuttuvat vain silmät, jotka tulevat paikalleen liimalla, ja korvat, jotka Eveliina ompelee käsin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Olen askarrellut jätskitikuista linnunpöntön, ja leivottiin muffinseja. Muffinsit olivat hyviä, niitä olisi voinut koristella, mutta en koristellut.

Viereisessä pöydässä nelosluokkalainen Anni Niskanen valmistelee pehmokoiraa. Pehmokoira ei Annin mukaan ole kauhean vaikea tehdä. Kaavat koiraan Anni on suunnitellut itse.

– Ensin tästä vain jalat levälleen ja täytetään sivusta vanulla. Tämä ei ole mitään tiettyä rotua, ihan vain koira, hän kertoo.

Ykkösluokkalaisen Inka Reisin edessä taas on monta eri kokoista ja muotoista huopapalasta. Niistä on tarkoitus ommella fantasiakilpikonna.

– Tämä on sen verran alussa, etten vielä tiedä, onko tämä kovin vaikea.

Askartelukerhon toinen vetäjä Susanna Puoskari kertoo, että kerho kokoontuu kerran viikossa kevätlukukauden loppuun.

– Lapset voivat tulla koulupäivän jälkeen tänne askartelemaan, jos haluavat. Ennakkoon ei tarvitse ilmoittautua, Puoskari sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta