Julkaistu 
Tuire Haverinen

Energiajuomien myynnissä käänteitä – sopimus myyntirajoituksesta alaikäisille taas voimassa

Energiajuomien myyntirajoitus alle 18-vuotiaille on jälleen voimassa. Linda Halonen Energiajuomien myyntirajoitus alle 18-vuotiaille on jälleen voimassa.

Energiajuomien myyminen alle 18-vuotiaille on kuohuttanut Nurmeksessa tällä viikolla. Asia nousi esiin, kun selvisi, että Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) oli purkanut 4,5 vuotta Nurmeksessa voimassa olleen kauppojen sopimuksen, että energiajuomia ei myydä alaikäisille. Alkuperäisen sopimuksen oli tehnyt Jukolan Osuuskauppa yhdessä muiden Nurmeksen alueen kauppiaiden kanssa. Tämän seurauksena myös kummatkin K-kaupat päätyivät sopimuksen lopettamiseen.

Sopimuksen purku jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä PKO tiedotti tänään torstaina, että energiajuomien myyntirajoitus alle 18-vuotiaille astuu uudestaan voimaan saman tien. Rajoitus on voimassa PKO:n S-marketeissa, Saleissa ja ABC-myymälöissä Nurmeksessa, Juuassa ja Rautavaaralla.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Olemme kuunnelleet omistajiemme toiveita, ja sen johdosta energiajuomien myyntirajoitus nuorille astuu voimaan saman tien, sanoo PKO:n kaupallinen johtaja Raija Rantanen.

Myös Nurmeksen K-kaupoissa rajoitus tulee voimaan taas, mutta päivän viiveellä. Kummatkin K-kauppiaat ovat tyytyväisiä päätökseen.

– Kesken päivän ei lopeteta, mutta huomenna rajoitus on taas voimassa, toteaa K-market Koivukujan kauppias Pekka Harinen.

– Lasten ja nuorten terveys voitti, sanoo K-market Evästorin kauppias Pasi Korhonen.

Kommentoi

Hae sivuilta