Julkaistu    |  Päivitetty 

Yöpäivystys säilyy sittenkin Nurmeksessa

Nurmeksen yöpäivystys jatkaa yt-neuvotteluista huolimatta entisellään. Anu Saarelainen Nurmeksen yöpäivystys jatkaa yt-neuvotteluista huolimatta entisellään.

Siun soten yhtymävaltuusto päätti säilyttää maakunnan lääkäripäivystykset ennallaan. Se tarkoittaa sitä, että yt-neuvottelujen neuvottelutulos Nurmeksen yöpäivystyksen lakkauttamisesta ei toteudukaan. Niin ikään Lieksassa ja Kiteellä säilyvät ilta- ja viikonloppupäivystykset.

Päivystysasioista äänestettiin. Ainoastaan vihreät ja kokoomus äänestivät muutosesitystä vastaan, jolloin äänestystulos oli 7–46 päivystysten säilyttämisen puolesta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Päivystysten lakkauttaminen olisi säästänyt kuntayhtymältä vajaat miljoona euroa vuodessa, joka on noin 0,14 prosenttia Siun soten budjetista. Valtuusto jätti ponnen, että summa katettaisiin laskemalla kuntien pääomavuokria.

– Kaikki kunnat ovat vuokranneet tilojaan kuuden prosentin pääomavuokralla Siun sotelle. Ponnessa esitetään, että tätä prosenttia pienennettäisiin, jolloin säästö kohdistuisi tasapuolisesti kaikille kunnille ja olisi helppo toteuttaa, avaa Siun soten hallituksen puheenjohtaja, nurmeslainen Matti Kämäräinen.

Rahoituksen kattaminen jäi kuntayhtymän hallituksen selvitettäväksi, mutta päätöksen tekee kuntayhtymän valtuusto kesäkuussa.

Kämäräinen kertoo, että asiasta neuvoteltiin eilen illalla valtuustoryhmien puheenjohtajien kesken ja vielä tänä aamuna ryhmäkokouksessa.

– Uskoin koko ajan, että tämä tulee ehkä menemään läpi. Olen aina luottanut meidän vastuuntuntoisiin ihmisiin valtuustossa, Kämäräinen kiittelee.

Juttua muokattu kello 15.24: Päivstysten yhteishinta on vain 0,14 prosenttia Siun soten budjetista, ei 0,7 prosenttia.

Kommentoi

Hae sivuilta