Julkaistu 
Heikki Rissanen

Painava tunnustus – Teuvo Tervo palkittiin Pohjois-Karjalan rakennusmestarien kiertopalkinnolla

Teuvo Tervo kotiutti Pohjois-Karjalan vuoden rakennusmestari -kiertopalkinnon Nurmekseen liki kolmen vuosikymmenen tauon jälkeen. Heikki Rissanen Teuvo Tervo kotiutti Pohjois-Karjalan vuoden rakennusmestari -kiertopalkinnon Nurmekseen liki kolmen vuosikymmenen tauon jälkeen.

Riverian Nurmeksen yksikön rakennusalan tuntiopettajan Teuvo Tervon työhuoneen ikkunalaudalla lepäävällä palkinnolla on painoarvoa. Vuolukivinen, 40 kiloa painava Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK-yhdistyksen Pohjois-Karjalan piirin vuoden rakennusmestarin kiertopalkinto ei ole tuulen vietävissä, eivätkä sen perusteetkaan ole tuulen tuomia. Pohjois-Karjalan piiri muodostuu Joensuun, Lieksan, Outokummun ja Nurmeksen alueen rakennusmestareista ja insinööreistä.

– Yleensähän palkinto on mennyt Joensuun ympäristöön, jossa mestareita on huomattavan paljon enemmän. Olisihan Nurmeksessakin ollut paljon hyviä ehdokkaita. Palkinnon osuminen omalle kohdalle tuli täysin puun takaa, mieluisana yllätyksenä, alkuvuoden ajan kivikarhua työhuoneensa ikkunalaudalla kesytellyt Tervo myhäilee.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Vuoden rakennusmestari arvelee tunnustuksen tulleen pitkälti järjestötyön ansiosta. Tervon taustalla on muun muassa pitkäaikainen puheenjohtajuus Nurmeksen rakennusmestareiden ja -insinöörien puheenjohtajana.

Vuoden loputtua karhu jatkaa uudelle kierrokselle, mutta Tervolle jää muistoksi huomattavasti pienempi kivinen karhu. Lisäksi emokarhun jalustaan jää nimilaatta ikuistettuna.

Kommentoi

Hae sivuilta