Julkaistu 
Henri Jokela

Nurmeksen matkailu yhden nimen alle – tavoitteena kaksinkertaistaa liikevaihto viidessä vuodessa

Kati Lipponen (kesk.) avasi uuden matkailubrändin Henna Nevalaisen ja Toni Helanderin avustuksella. Henri Jokela Kati Lipponen (kesk.) avasi uuden matkailubrändin Henna Nevalaisen ja Toni Helanderin avustuksella.

Koko Nurmeksen alueen matkailupalveluita markkinoidaan jatkossa Bomba-nimellä.

Yhtenäistämisen taustalla on tavoite kaksinkertaistaa Nurmeksen alueen matkailuyritysten liikevaihto viidessä vuodessa. Yksi toimenpide tavoitteen toteuttamisessa on aktiivinen yhteismarkkinointi.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Pielisen Karjalan kehittämiskeskus Pikesin toimitusjohtaja Minna Heikkinen sanoo, että Ylä-Karjalassa on vahvat juuret matkailussa. Esimerkiksi Bomban talo on tunnettu jo 1980-luvulta lähtien.

– Alueelle haetaan nyt tunnettuutta ja katse on vahvasti eteenpäin. Yhteistyöstä saadaan voimaa, ja tämä yhteinen brändi mahdollistaa sen entistä paremmin, Heikkinen sanoo.

Heikkinen muistuttaa, että Ylä-Karjalassa on esimerkiksi ainutlaatuista ekologista ja vastuullista matkailua.

– Siinä olemme edelläkävijöitä.

Pikesin matkailukoordinaattori Kati Lipponen on iloinen yhteisen brändin toteutumisesta.

– Olen innoissani, että tähän pisteeseen on päästy. Bomba-nimeen päädyttiin kyselyn kautta, jonka mukaan suuri osa tuntee alueen nimenomaan Bombasta ja Bomban talosta, Lipponen sanoo.

Puukarin Pysäkin Anni Korhonen pitää yhteistä brändiä ja yhteismarkkinointia osana matkailun nykyaikaa.

Onko kuitenkin vaarana se, että Bomba jää käsitteenä kapeaksi ja kenties profiloituu liiaksi Bomban talon miljööseen?

– Bombasta tulee vahvasti mieleen karjalaisuus, paljon tietysti riippuu siitä, miten tätä tuodaan esille, Korhonen sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Ylä-Karjalan jutussa (13.9.) harmiteltiin Aronsalmen laavun siirtoa sekä Juuan suunnan unohtamista reittihankkeessa. En voinut olla tarttumatta tähän ...
Olen ollut kesätoimittajana hurjat kaksi ja puoli kesää. 21-vuotiaalle se on kuitenkin aika paljon, joten siksipä jaan nyt suurta viisauttani toimitta...
Säiden suosiessa näin vielä elokuussakin, otimme äkkilähdön Peurajärven aurinkorannikolle keskellä viikkoa. Sulloimme sup-laudat, biksut, pyyhkeet ja ...