Julkaistu 
Henri Jokela

Nurmeksen matkailu yhden nimen alle – tavoitteena kaksinkertaistaa liikevaihto viidessä vuodessa

Kati Lipponen (kesk.) avasi uuden matkailubrändin Henna Nevalaisen ja Toni Helanderin avustuksella. Henri Jokela Kati Lipponen (kesk.) avasi uuden matkailubrändin Henna Nevalaisen ja Toni Helanderin avustuksella.

Koko Nurmeksen alueen matkailupalveluita markkinoidaan jatkossa Bomba-nimellä.

Yhtenäistämisen taustalla on tavoite kaksinkertaistaa Nurmeksen alueen matkailuyritysten liikevaihto viidessä vuodessa. Yksi toimenpide tavoitteen toteuttamisessa on aktiivinen yhteismarkkinointi.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Pielisen Karjalan kehittämiskeskus Pikesin toimitusjohtaja Minna Heikkinen sanoo, että Ylä-Karjalassa on vahvat juuret matkailussa. Esimerkiksi Bomban talo on tunnettu jo 1980-luvulta lähtien.

– Alueelle haetaan nyt tunnettuutta ja katse on vahvasti eteenpäin. Yhteistyöstä saadaan voimaa, ja tämä yhteinen brändi mahdollistaa sen entistä paremmin, Heikkinen sanoo.

Heikkinen muistuttaa, että Ylä-Karjalassa on esimerkiksi ainutlaatuista ekologista ja vastuullista matkailua.

– Siinä olemme edelläkävijöitä.

Pikesin matkailukoordinaattori Kati Lipponen on iloinen yhteisen brändin toteutumisesta.

– Olen innoissani, että tähän pisteeseen on päästy. Bomba-nimeen päädyttiin kyselyn kautta, jonka mukaan suuri osa tuntee alueen nimenomaan Bombasta ja Bomban talosta, Lipponen sanoo.

Puukarin Pysäkin Anni Korhonen pitää yhteistä brändiä ja yhteismarkkinointia osana matkailun nykyaikaa.

Onko kuitenkin vaarana se, että Bomba jää käsitteenä kapeaksi ja kenties profiloituu liiaksi Bomban talon miljööseen?

– Bombasta tulee vahvasti mieleen karjalaisuus, paljon tietysti riippuu siitä, miten tätä tuodaan esille, Korhonen sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...
Tajusin vasta tänään, että tämä kalenterihan menee ihan nurinperin ja väärinpäin. Olen tässä höpissyt koristeista ja joulunrauhasta ja kuusista ja tie...